3 hónapos,5200 gramm,56 cm. Kicsi?
Szerintem nem kicsi, picit kisebb de nem gondolnám, hogy vészes
Átlagban 60 cm körül vannak a gyermekek ilyen korban. Lányom 62 cm és 6100 gr volt, fiam 61 cm és 5800 gr.
Mi fordítva vagyunk. 67 centi és 7500 g. 3 hós.
4150g és 55 centivel született. Szóval számomra kicsi, de szerintem nem az.
Szerintem se kicsi, max rövidebb, de mi felnőttek sem vagyunk egyforma magasak.
Az én lányom meg pl vékonyabb volt, pedig hasonló paraméterekkel született mint a tiéd.
Ő 4900 g és 60 cm volt.
Azért azt se felejtsd el, hogy ő az átlagos 40-41 héthez képest 3 héttel korábban érkezett, tehát azok a babák, akikhez viszonyítják jó 3-4 héttel idősebbek valójában.
Nyugodj meg, minden rendben van :)
Egyaltalan nem kicsi sajat magahoz kepest. Duplazta mar a sulyat, ahogy mas is irta, ez 3 honap alatt igen jonak szamit, hosszra pedig szuletesekor volt “nagy”, szoval nem is varhato el tole.
Sok ember szeret megjegyzest tenni, ha nem a meretere, akkor masra, rossz szandekot sem biztos, hogy van benne, sokszor csak azert mondjak, hogy mondjanak valamit.
En pl eleinte vegig azt hallgattam a legkisebb gyerekre, hogy milyen picike, apro, “meg sem mernem fogni” es hasonlok, pedig osszessegeben nem volt kicsi. O is 37. heten szuletett, 3400 gramm es 54 cm volt, szerintem normal meretunek szamitott volna akkor is, ha 40 hetre jon ilyen merettel. De valoszinuleg reg lattak ujszulottet, igy kicsi volt a szemuknek. Utana meg hizott, nott szepen, 3 honaposan 66 cm es 6800 gramm, azota azt hallhatom, hogy “Miert ilyen nagy???”.
Ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!