Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Járássegítőt mikortól használh...

Járássegítőt mikortól használhatják a babák?

Figyelt kérdés
Már 1-2 lépést megtesz néha a bútor mellett
2010. júl. 5. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, a bébikompot nagyon nem javasolják, ha erre gondoltál. Régen divat volt, pedig egyáltalán nem tanítja, nem segíti a babát, csak a felnőtteknek kényelmesebb, viszont közben nem fejlődik a pici egyensúlyérzéke, nem érzi a határait, így még később fog egyedül járni. Szerintem ne használjátok.
2010. júl. 5. 21:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem még kicsit várj vele, ha magabiztosan lépked a bútorok mellett, majd akkor. A mi kislányunk (10,5 hós) most kezdte el használni, először nem is érdekelte, de már maga odamegy és elindul vele, 1 nap után ha fordulni akart, már tudta irányítani.

Szerintem még eshet, ha korán engeded. Várd meg még magabiztos lesz.

2010. júl. 5. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:

Inkább hagyd lépkedni, majd egyre töbet fog menni.

Végül- 1-2 hónap, lehet több elindul egyedül.

A komp a normális mozgásfejlődésnek egyáltalánnem tesz jó, a szülőnek kényelmes ugyan.

Nekem egyik gyreknek sem volt, mind a kettő 11 hósan indult el, addig meg gyakoroltak szabadon.

2010. júl. 5. 22:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem a kompra gondoltam, hanem ami gurul és hátulról tudja tolni állva:)
2010. júl. 5. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez sokkal rosszabb mint a komp.Ha az ártalmas,akkor ez sokkal jobban az,mert teljesen természet ellenes test tartás kell hozzá,hogy használja a baba.
2010. júl. 5. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi 9 hónapos korától próbáltuk. Lehet, hogy a mienk volt rossz, de ha kicsit is gyorsabban akart volna haladni a fiam, akkor majdnem hasra esett, mert ezek a járássegítők nem igazán lassúak. Szóval mindig fognom kellett. Talán 1 hónapig szenvedtünk, akkor átalakítottam neki asztalkává, úgy már használta a csörgő-zenélő kütyüket rajta.

Szóval röviden, szerintem pénzkidobás, inkább tedd lehetővé a lakásban, hogy mindenhol fel tudjon állni és kapaszkodva eljutni egyik helyről a másikra.

2010. júl. 5. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Vegyél egy olcsóbbat, drágát nem nagyon érdemes. Megvettem a chicco járássegitőt, egy évesen kapta, nem ment még akkor önállóan. Marha nehézkes volt, mai napig nem tudja megforditani, ha tolja egy kicsit, pedig 20 hós. Könnyen emelhető kell, de olyan, ami nem borulékony, ezek tudnak veszélyesek lenni! De sztem nálatok még korai rátenni. Ha már lépked, talán akkor. A fiam sem járt tőle hamarabb, de ugy látom, kicsit segitett azért benne.
2010. júl. 5. 23:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekunk viszont nagyon bevalt. Eloszor eszembe sem jutott, hogy vehetnenk, de ismerosek kislanyanak volt, ott a fiam jatszott vele es nagyon tetszett neki, ezert o is kapott. Ezen elol egy zenelo, gombos, vilagito szintes jatszopanel van, amit le lehet venni a jarassegitorol es kulon lehet vele jatszani mar kisebb korban is.

A fiam het honaposan felallt es egybol lepegetni kezdett agy, szekreny, fal mellett. Tologatta a jarassegitot is, nekunk laminalt padlonk van, ezen tenyleg nagyon be tud lendulni a szerkezet, de sohasem esett vele, megtanulta, hogy nem ratamaszkodni kell, hanem tolni, illetve le is tudta fekezni hamar.

HOzzateszem, hogy amikor nem a jarassegitot tolta, akkor az allo porszivonkat tologatta a lakasban es azzal haladt.

Semmiben nem hatraltatta a fejlodeset szerintem. Kereken 11 honapos volt, amikor onalloan megtette az elso lepeseket, szepen, sorozatban. Azota egyedul kozlekedik, van, hogy kikutatja a jarassegitot, de inkabb jatszani szokott vele.

Szoval a mi peldankbol kiindulva en egyaltalalan nem latom, hogy valamilyen hatranya lenne a szerkezetnek.

2010. júl. 6. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!