Járássegítőt mikortól használhatják a babák?
Szerintem még kicsit várj vele, ha magabiztosan lépked a bútorok mellett, majd akkor. A mi kislányunk (10,5 hós) most kezdte el használni, először nem is érdekelte, de már maga odamegy és elindul vele, 1 nap után ha fordulni akart, már tudta irányítani.
Szerintem még eshet, ha korán engeded. Várd meg még magabiztos lesz.
Inkább hagyd lépkedni, majd egyre töbet fog menni.
Végül- 1-2 hónap, lehet több elindul egyedül.
A komp a normális mozgásfejlődésnek egyáltalánnem tesz jó, a szülőnek kényelmes ugyan.
Nekem egyik gyreknek sem volt, mind a kettő 11 hósan indult el, addig meg gyakoroltak szabadon.
Mi 9 hónapos korától próbáltuk. Lehet, hogy a mienk volt rossz, de ha kicsit is gyorsabban akart volna haladni a fiam, akkor majdnem hasra esett, mert ezek a járássegítők nem igazán lassúak. Szóval mindig fognom kellett. Talán 1 hónapig szenvedtünk, akkor átalakítottam neki asztalkává, úgy már használta a csörgő-zenélő kütyüket rajta.
Szóval röviden, szerintem pénzkidobás, inkább tedd lehetővé a lakásban, hogy mindenhol fel tudjon állni és kapaszkodva eljutni egyik helyről a másikra.
Nekunk viszont nagyon bevalt. Eloszor eszembe sem jutott, hogy vehetnenk, de ismerosek kislanyanak volt, ott a fiam jatszott vele es nagyon tetszett neki, ezert o is kapott. Ezen elol egy zenelo, gombos, vilagito szintes jatszopanel van, amit le lehet venni a jarassegitorol es kulon lehet vele jatszani mar kisebb korban is.
A fiam het honaposan felallt es egybol lepegetni kezdett agy, szekreny, fal mellett. Tologatta a jarassegitot is, nekunk laminalt padlonk van, ezen tenyleg nagyon be tud lendulni a szerkezet, de sohasem esett vele, megtanulta, hogy nem ratamaszkodni kell, hanem tolni, illetve le is tudta fekezni hamar.
HOzzateszem, hogy amikor nem a jarassegitot tolta, akkor az allo porszivonkat tologatta a lakasban es azzal haladt.
Semmiben nem hatraltatta a fejlodeset szerintem. Kereken 11 honapos volt, amikor onalloan megtette az elso lepeseket, szepen, sorozatban. Azota egyedul kozlekedik, van, hogy kikutatja a jarassegitot, de inkabb jatszani szokott vele.
Szoval a mi peldankbol kiindulva en egyaltalalan nem latom, hogy valamilyen hatranya lenne a szerkezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!