Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hós baba sokat bukik, ez baj?

3 hós baba sokat bukik, ez baj?

Figyelt kérdés

3 hós a babám, mostmár 100% tápszeres, alkalmankánt kb 150 ml eszik meg. De általában sokat bukik vissza, evés után 2x 3x is bukik.

Amúgy semmi más gond nincs, hasa nem fáj egyáltalán, puki,széklet rendben, jókedvű. És szépen fejlődik, születési súlyához képest 3 kilót hízott a 3 hónap alatt.

A bukás miatt kellene tápszert váltani?

Kérdezzem meg róla a gyerekorvost?

Félek, hogy felír valami mást, és majd attól meg hasfájós lesz vagy valami ami szerintem rosszabb mint a bukás.

2019. ápr. 25. 12:36
 1/7 anonim ***** válasza:
A bukásnál nincs rosszabb, ha sokat bukik! Ne azon görcsölj, hogy fájni fog a hasa (a gyógytápoktól pont, hogy nem fog), hanem azon, hogy így nem jut majd megfelelő mennyiségű tápanyaghoz. Egyébként valószínű tejfehérje allergiás.
2019. ápr. 25. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Sztem nem jo neki ha bukik. En gyerekem bukos volt. AR tapszert kapott miutan tapszeres letty elotte meg azt az anyatej suritot kapta. Kell venni neki ékparnat vagy emeld meg a kisagyat, igyekezz minél tobbet bufiztetni es majd kinovi ha nem valami mas ok miatt bukik... (kb egy evesen notte ki a fiam amikor mar azert par etkezese ki volt váltva)
2019. ápr. 25. 13:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Gasztroenterologussal lenne erdemes konzultalni, mert valoban lehet tejfeherje-allergia jele. Ehhez meg sok gyerekorvos sajnos nem ert.
2019. ápr. 25. 13:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Olvastam már sokat a tejfehérje-allergiáról, de egyik tünete sincs jelen.

légutak: orrfolyás, orrviszketés, nehézlégzés

bőr: csalánkiütés, ekcéma, száraz, érdes tapintatú és viszkető bőr

emésztőrendszer: hasfájás, hasi görcs, hányás, hasmenés

súlygyarapodás elmaradása, tartós rekedtség (azaz gyermeked hangja tartósan nem tiszta), nyugtalanság, étvágytalanság, székrekedés.

Ezek közül egyik sem igaz rá, így én erre nem gyanakodok.

De lehet elviszem akkor orvoshoz.

De azt figyeltem meg, hogy csak akkor jön neki vissza sok, amikor többet eszik. Próbálom többször kevesebbel etetni. Mert van, hogy addig üvölt míg 200 ml-t meg nem eszik, de ilyenkor sok visszajön. Ha csak 120 ml-t eszik, akkor nem bukik vissza egy cseppet sem. Lehet hogy gyakrabban kevesebbel kellene etetnem? :(

2019. ápr. 25. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:
94%
Nem baj, minden baba bukik, ez a normális. Ha ennyire sokat bukik, akkor érdemes sűrűbb tápszert adni neki, ilyenek az ar (anti reflux) tápszerek, vagy besűríteni a tápszert pl. Nutrilonnal.
2019. ápr. 25. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:
A kisfiam koraszülött és a korababák többsége bukik. Azt mondta a háziorvosunk, hogy amíg a babát nem zavarja és megfelelően hízik addig nem probléma. Nálunk valószínüleg ez el fog tartani nayjából 1 éves koráig. Már 7 hónapos és evés után 20-30 percet mindig függőlegesen van (vagy fogom vagy etetőszékben/pihenőszékben van). Mióta ezt csinálom ritkán bukik.
2019. ápr. 26. 00:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Nekem bár nem korababa, 38. héten született, de kis súlyú volt. Most 3 hósan 56 cm 5200 gramm, mostanra szedte össze magát :)

Csütörtökön megyünk oltásra, azért kikérem az orvos véleményét is, hogy szerinte menjünk e valamerre.

2019. ápr. 29. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!