10 hetes kisbabánál 1x1cm-es kutacs mennyire baj? Van valakinek hasonló tapasztalata?
A babám időre született, rendes súllyal és méretekkel. Akkor a kutacsával eszünkbe se jutott foglalkozni :-(
Születéskori fejkörfogata 36cm (de ezt szerintem elmérték, mert minden más adatot is elmértek-súlyból pl 2 van, hossz sem volt jó).
1 hónapos adatok: fejk. 37cm, mellk. 35cm
10 hetes adatok: fejk. 39cm, mellk. 39cm.
A gyerekorvosunk semmit se mondott-mondjuk amugy se valami segítőkész sajnos.
Egyébként jókedvű, aranyos, mosolyog sokat. Figyel a beszédre, arcokra, mozgásra, játékokat is követ már a szemével. Kezeit nyitogatja, és nézegeti őket.
(Bár elsô baba így nem tudom hogy ezek mennyire vannak egyáltalán a kutaccsal összefüggésben.)
Igen, tudom, hogy mindenben "tág" határok vannak. Persze én nem akarom megítélni, hogy kicsi-e vagy nem, csak furcsa volt, ahogy megjegyezték és összenéztek. Az orvos megkérdezte a védőnőt, hogy tud-e róla, aki amúgy soha nem fogta meg a baba fejét..
De korábban a 6 hetes uh-on is megkegyezték, hogy kicsit szűk a kutacs. Ezért kérdezem igazából, de köszönöm a válaszod, megnyugtató.💞
A lényeg, h ne legyen benőve
Lányomnak 1,5*1,5cm volt
Azt mondták" jujj milyen szűk,
Alig tapintható"
Én is beijedtem h baj
Erre mondták,h. Nem, csak meglepődött, sőt jó, kevésbé sérülékeny. Ne legyen becsontosodva
Szia . Nálunk is ez volt . Enis halalra voltam ijedve . Azt mondta a Doktornő amig nő a fejkörfogat addig nincs gond.!
Vegül 9 hónaposan már nem volt tapintható! Minden rendben 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!