Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit ehet a 6 és fél hónapos...

Mit ehet a 6 és fél hónapos babám, aki még anyatejes, de már 1,5 hónapja mást is eszik?

Figyelt kérdés
2008. nov. 10. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
:) mi is 6,5 hónaposak vagyunk, 4 hós korban kezdtük a hozzátáplálást, az lső hónapban csak almalé, alma, sárgarépalé, sárgarépa. Most már eszünk mindenféle főzit (paradicsomos burgonya, zöldborsó, sütőtök, sóska, cékla, spenót... stb) tejpépet, gyümölcsöket...mit szeretnél neki adni?
2008. nov. 10. 21:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Lassan adhatsz neki húst,májat.

Gyümi:barack,alma,banán,szőlő mag és héja nélkül,szilva,körte(párolva e két utóbbi,mert puffasztanak),sárgadinnye,meggy,cseresznye,gesztenye

Zöldség:s.répa, fehérrépa, zeller, krumpli, sütőtök, brokkoli, cukkini, cékla, paradicsom, tök, paszternák, spárga, zöldborsó héja nélkül, zöldbab.

Kaphat már tojássárgáját(fehérjével várj 9 hónapos koráig).Nemsokára kaphat már túrót is(olyan 7-7,5 hónapos korától).

Remélem nem maradt ki semmi...

2008. nov. 10. 21:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Én krumplit,répát,őszibarackot,almát szoktam főzni neki.Csak nem tudom,hogy mit lehet neki adni,hogy valami új is legyen neki benne.
2008. nov. 10. 21:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,sokat segít:)
2008. nov. 10. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Miért kezdted el 5 hónaposan a hozzátáplálást? Semmi szüksége nem volt rá, nem tett jót neki, az biztos.

Zöldségeket, gyümölcsöket, gyümölcslét adjál neki, de ne cukrozzál, sózzál semmit. Ebédre mehet a zöldségekhez párolt csirke, vagy pulyka is.

2008. nov. 10. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:
tök jól felsorolta a második! Én már karfiolt is adtam, azt ő nem írta, de a tojássárgájával még várnék egy hónapot. Keksszel lehet dúsítani a gyümölcsét is. Az fontos, hogy ne ízesíts, ne sózz, ne cukrozz. Mi egyébként már a húslevesből is ettünk husit, répát, krumplit öturmixolva a húslevessel, csak azt azután fűszereztem, miután kivettem a lányomnak belőle ami kell :) Én is szoktam brokkolit burgonyával főzni, nagyon szereti... bármit, mindent (majdnem) :) első voltam újra
2008. nov. 10. 21:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Én tudom,hogy miért adtam neki és azóta minden OK a babónál.Ne ítélkezz,ha nem tudod hogy miért kellett!!!
2008. nov. 10. 21:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért ne tett volna jót...jaj, olyan butaságot írtál... Honnan tudod, miért kezdte el akkor? Talán oka is lehet rá..
2008. nov. 10. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Imádom az okoskodó embereket!Az én babám 6 hós,ő is sok mindent eszik.Amit tanácsolnék,a zöldborsót,karfiolt óvatosan add,nálunk irtó hasfájást okozott,ezért én jó pár hónapra elfelejtem nála.És sztem tök jó,h még van tejed.Én is pont így vagyok,kis szopi+hozzátáplálás.
2008. nov. 11. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!