Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babám kevesett hizik, vagy...

A babám kevesett hizik, vagy normális?

Figyelt kérdés
Elöző két hétben 180gr-ot hizott,most viszont újabb két hét alatt csak 70gr-ot.Viszont nyugodt,kiegyensúlyozott baba.3700-el született,most 11 hetesen 5010gr.Ez kevés? A védőnéni szerint ha jövőhéten sem "indul" be a hizás,akkor pótlást kell adnom neki.Tényleg kevés lehet a tejem,vagy nem elég tápláló?
2008. nov. 10. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Más van mögötte:-)

Én is így jártam nemrég...

Fenyegettek a tápszerrel.

A megoldás az volt, hogy én meg voltam fázva, a baba nem evett annyit, csökkent a tejem, nem hízott a megszokott 200-250 helyett csak 90-et a 2 hét alatt...

Aztán elkezdett enni, és megint van tejem, és hízik szépen:-)

VAnnak ilyen időszakok, amikor kevesebbet, vagy épp többet esznek. Ettől még ne kell megijedni:)

Próbálj fejni, ha tudsz, azzal fokozhatod a tejtermelést, vagy tedd többet cicire.-)

És ne ijedj meg, amíg jókedvü, vidám és nem sír, addig ne táplálj hozzá, csak ciciztesd.

(lányom 3330gral született, 5 hósan 6850 gr)

És ha kell hozzátáplálás mégiscsak lehet már jobban jársz a gyümivel:-)

2008. nov. 10. 20:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi,kicsit megnyugodtam.Megprobálom sürübben szopiztatni,remélem nem lesz szükség tápszerre!
2008. nov. 10. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vannak babák akik lassan gyarapodnak, például a kislányok. Csak a súlygyarapodásból nem lehet olyan következtetéseket levonni hogy kevés-e a tej, az meg hogy nem elég tápláló az egy nagy marhaság. Minden anya teje tápláló, most képzeld csak el az afrikai nők is szoptatnak évekig, pedig nekik se zöldség, se gyümölcs, se multivitamin, csak a babájuk és az igény szerinti szoptatás.

Ha a kicsid kiegyensúlyozott, elégedett, jókedvű baba, minden levetett pelusában van pisi, rendszeresen kakil, jókat alszik, akkor aggódásra semmi okod nincsen!

Csak a szívedre halgass és figyeld a babádat, szoptass igény szerint ahányszor csak kéri a baba, akár éhes-szomjas vagy nyűgös, vagy álmos, vagy bújós, mindig szoptasd meg bátran, és bízz önmagadban, hiszen az eltelt 11 hét alatt is biztosan remekül csináltad.

Boldog babázást kívánok!!

Egy hét hónapos baba anyukája aki szintén csak szoptat.

2008. nov. 10. 21:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást! Mindent megteszek,hogy ne kelljen pótlást adni neki. Jó babázást nektek! :)
2008. nov. 11. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!