Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sos, mar nagyon kivagyunk....

Sos, mar nagyon kivagyunk. Nem alvás, túlpörgés, ordítás. Hogyan lehetne ezen segíteni?

Figyelt kérdés

Szoasztok! Hosszu lesz a történetem, de muszáj mindent leírnom, hogy lássátok a helyzetet.

2hónapos a babám, anyatejes, igény szerint szoptatott. Nagyon ragaszkodó, le se lehet tenni fajta baba. Az ejszaka nagy részét rajtam tölti. Ezzel nincs is gond, viszont 1-2 hete már nagyon túlpörög. Születése óta ne tud magától elaludni, eddig cicin sikerült, de most már úgy sem megy. Adamo hinta, ringatás,éneklés, hordozás minden kipróbálva de nem segít. Cumit nem fogadja el.

Reggel 5-6 körül kelünk, lemegyünk a nappaliba, átöltöztetem. Innentől estig nincs alvás. Szopizik, utána elpilled de felriad. Adok neki ujra cicit, de utána csak nyög, nyűgösködik, beteszem a hontába, vagy járkálok vele, játszószőnyegen játszunk. Megint cici es leporog ugyan ez egeszen estig. Babakocsiban sem alszik, csak pihen, akkor ha megyek vele. Napi 4-5 orat ezert setalok, mert legalabb ott pihen, de nem alszik, igy ez sem megoldas. Delutan 4-5 körül kezdődik a baj, ott vogasztalhatatlanul sir, cici se kell, semmi se kell.. Annyira sajnalom szegenykemet, mar mindketten faradtak vagyunk. 6-7 kozott furdes es mint akit elvagtak, feljovunk es elaltatom cicin, majd leteszem mellem, ahol alszik kb hajnal 1ig, majd szopi es innentol megint nyugos, jobb esetben alszik meg 2-4ig es 4-6 ig de altalaban nem.

En ugy gondolom baromi keves egy ekkora gyereknek ez az alvas. Ordogi kor ez mert sosem piheni ki magat :( Nem rudom mit tehetnek, hogyan tanithatnam meg az elalvasra, egyaltalan miert ordit? Es miert nem tud elaludni? Nem tudok rajonni.. Egy jokedvu mosolygos baba egeszen delutanig. Szivem megszakad erte, nem szeretnem ha sorna egy percig is amiatt mert rossz neki valami, amin talan tudnek segiteni. Igen, hasfajos mar 3hetes kora ota, de eddig meg sem volt nyugos amiatt, tekergett nyogott es ennyi. Kap cseppeket is ra,masszirozom tornaztatom.

Valaki volt mar ilyen cipoben? Mit tehetnek? Hogyan altathatnam el?

2019. márc. 24. 20:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Annyira azért nem jó, h az éjszaka nagy részét rajtad tölti, mivel később ő nehezebb lesz, másrészt nem jo egy idő után amúgy sem.. Néha oké..

Másrészt, szerintem nem jó h minden cicivel próbálsz megoldani. De nálunk ilyen gond nem volt mint most sajnos nálatok. Szóval sokat nemtudok segíteni érdemben, kitartás.

Nálunk 3hobaposan volt nagyon nehéz időszak, de segített végük 1 hét leforgasa latt h kijott a jó idő és sokat sétáltunk. Elaludt a babakocsiban és utána aludt meg az udvaron 1 órát néha kettőt.. :) a tavaszi levegő csodákra képes. De látom nálatok sajnos ez sem ugye. :( autokazas? Barátnőm babája 5hetes koráig autóban tudott elaludni napközben. ://

Az én fiam 4 hetesen egy ideig hajszaritora aludt el, véletlen jöttem rá, hajatszaritottam és addig hintában tettem, és elaludt 😅

Amúgy valóban keveset alszik, elvileg nappal is kéne neki, mert emiatt lesz olyan nehéz neki és nyűgös késő délutánra/kora estére. :/

Van baba, aki nem alszik nappal, de az éjszaka viszont igen,sokat és végig.

2019. márc. 24. 20:33
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Együtt érzek, mi is átéltük ezt. Nem könnyű, de ne aggódj javulni fog a helyzet. Most 4 hónaposak vagyunk és napról napra jobb. Nálunk is kb 2 hónaposan kezdődött, anyatejes, cicn alszik el, napközben csak szendereg. Ő fürdés után borult ki, de úgy hogy egy órán át csak orditott mielőtt kidőlt. Mivel csak cicn aludt, folyton tulette magát, igy egy idő után már csak sirt a cicin. Ciumit mai napig nem fogadja el. Délben csak babakocsiban aludt el kint a levegőn, napközben az ölemben hurcoltam amig el nem aludt, de amint letettem felébredt és orditott. Éjszaka szinte végig az ágyunkban aludt annyiszor felébredt.

Próbáld meg napközben egyszer kint altatni a levegőn, a többi esetben pedig a karodban, járkálj vele amig elalszik ha cicin nem. Esti altatásnál legyen félhomály és csend. Ha cicin nem alszik el, járkálj vele és ha látod hogy álmosodik megpróbálhatod cicire tenni,lehetőleg arra amit már kiszopizott, hogy ne egye túl magát.

Kitartás!

2019. márc. 24. 21:57
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Este azért ordít, mert hullafáradt. Annyira fáradt hogy az már fáj szegénykének és ez ilyen picire is igaz hogy amikor már ennyire elfáradsz nem könnyű elaludni sem. Egyébként nem lenne későn ha 5-kor elaludna egy órácskát vagy kettőt csak hát addigra túlfárasztja magát. Azért nem tud aludni sem.

Szerintem túl sok inger is éri napközben-nem emlékszem mennyi idős volt a babám, szerintem azért kisebb, de pont 3 mondókát bírt, ha négyet mondtam pelusozás után már belefáradt, elkezdett sírni és latszott hogy tök elfáradt, alig tudtam megnyugtatni, 3 mondókat élvezte és nyugodtan aludt. Erre is figyelj hogy ne érje sok inger.

Ne keljetek ötkor. Próbálj meg 8kor, 9kor lemenni, átöltözni.

2019. márc. 24. 22:25
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Igazából azért mindig a cicit adom neki nyugtatásként, mert az az egy boztos pont van most neki, igy erzem semmi mas nem nyugtatja meg :/ Ha felallok, rongatom, hintaztatpm ugyan ugy ordit, viszont cicin megnyugszik :(

Probalom leszoktatni a rajtam alvásról, az ejszaka egyik felet a kisagyban tolti mellettem, de aztan altalaban nem tudom visszacsempeszni, mert felkel, es ugye itt jon az ordogi kor, hogy nyugos lesz, es este sem alszik, igy jobbnak lattam, hogy legalabb rajtam alszik meg plusz 3-4 orat. Most kivetelesen le tudtam tenni ugy nez ki :)

Gondoltam hogy idegrendszeri dolog lesz, foleg mert most kezdtunk el jarkalni kozossegbe. Gondolom sok volt neki most ez a het. Most par napig megprobalok vele csendesen nyugalomban itthon lenni, hatha megnyugszik. De boztato, hogy van kiut akkor ebbol. :)

2019. márc. 25. 01:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Kalmár Szandi, alvás szakértő. Olvass utána hátha segít.
2019. márc. 25. 03:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem 1 hosan csinalta ezt a fiam. Adsig az az igazi eszik-alszik-kakil baba volt. Tiszta stresszes voltam, mert nem aludt, csak sirt. Sehogy nem volt jo neki.

Aztán én beraktam a jatszoszonyeg alá. Ott nezelosott, aztan a pihiszekbe. Rájottem, hogy azert nem akar aludni, mert kezdte felfedezni, hogy van kulvilag. Igy hagytam nezelodni evesek utan, enekeltem meseltem neki. Elengedtem az alvasdolgot, csak figyeltem a jeleket, mikor farad el. Az en kicsim nem szereti a kezben ringatast, ot hason fekve altatom. Altalaban ugy van, hogy 6kor kel, eszik es a kovetkezo etetes utan altatom, mert addig elvan. Akkor alszik egy orat, megebred, es utana csak a deles etetesnel alszik wgy nagyobbat.

Dwlutan ovi jarat a nagyert, akkor is csak bobiskol, de mar este 7ig nem nagyon alszik vissza.

A cicin altatast en sem tartom jo dolognak a kesobbiekben nehezebb lesz a babad. Peobalj mwg lazabb lwnni, lehet, hogy erzi a feszultsegwt rajtad. Az is sokat szamit. Nekem onnantol lett nyugodtabb, hogy nem idegeskedtem az alvas miatt.

2019. márc. 25. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!