Baj, hogy még nem fordul át hátról hasra?
Az én fiam olyan 7-8 honaposan kezdett forogni. Én is voltam vele tornán is, orvosnal is. Azt mondtak ha akarna tudna forogni, de nem erdekli, akkor már kúszott. Mutattak egy mizdulatsort, amit napi háromszor kellett (volna) csinálni. A második tornaztatas közben elkezdett forogni.
Szerintem ha elvitted felmérésre és szakember megnézte, nincs okod aggódni. Esetleg valamilyen tornát nem kaptatok?
kisfiam 1 nap híján volt 6 hónapos, amikor 1x (!!!) megfordult hátról hasra, majd vissza. Utána heteket kellett várnom, hogy hátról hasra forduljon újra. Hasról hátra pedig kb 10 hónaposan tanult meg. Már rég mászott, kapaszkodva felállt, de fordulni még nem tudott.
Lehet, hogy ennek a mozgásfejlődési zavarnak vannak következményei, mert figyelemzavaros a gyerkőc, és van minimális elmaradása egyéb nagymozgásokban is (pl hintázni nem tud), de sem védőnő, sem orvos, sem tanító nem gondolja, hogy különsképpen foglalkozni kell vele, amíg minden mással képes kompenzálni. Okos, ügyes, jó mozgású gyerek. És nem mellesleg gyönyörű is :D
Szóval nyugi, nem valószínű, hogy lenne baj ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!