Hány hónaposan egyen a baba egyedül?
Nem arra értem hogy csipegeti a kenyér darabkákat meg hasonlókat, hanem hogy kanállat mikor próbálkozzon enni?
13 hónapos a kisfiam de mindent annyira tömne a szájába hogy még egy kifli darabot se merek neki adni mert be akarja kapni egészben. Kanállal evéstől egyenesen félek :D
Ti mikor próbálkoztatok először?
Egy éves kora óta adtam kanalat a kezébe azért, hogy ismerkedjen vele (főként etetés közben). Olyan 14 hónaposan adtam neki valami kis pürét, hogy próbálkozzon meg vele egyedül. Közben mutattam neki, hogyan kéne belemártania, és maga felé fordítania a kanalat.
Most másfél éves, egyedül eszik kanállal, gyakorlatilag csak akkor segítek, mikor már túl kevés van a tálka alján.
Nálunk egyáltalán nem parás a kanállal evés, sőt, kifejezetten könnyen megy, hamar ráérzett. Rosszabb volt az, amit te is írtál, hogy egészben tömött volna mindent a szájába. Akadt pár rizikós helyzet emiatt, de időközben erről is leszokott.
Én is 1 éves kora körül adtam neki kanalat. Eleinte mindig nekem nyújtogatta vele az ételt☺
Aztán megfogtam a kezét és úgy mutattam neki,h hogyan is kéne. Ekkor egy darabig nem érdekelte,aztán nem rég beteg volt,meggyógyult,azóta próbálkozik egyedül. Még nem az igazi,de szerintem 1-2 hónap és sokkal ügyesebb lesz. Most 17 hónapos.
13-14 hónaposan egyszercsak elutasitotta mindenfajta etetési kisérletemet. Ha én akartam etetni, egy falatot se evett. Ugyhogy kapott a kezébe egy kanalat, én is fogtam egyet és felváltva pakoltuk a szájába a kaját:D
Most 19 hónapos, teljesen egyedül eszik kanállal mindent. Csak akkor segitek, mikor az utolso falatokat kell összevadászni a tányéron.
A növérét abszolut nem érdekelte az evés, ö ezt a szintet majdnem 2 és fél évesen hozta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!