Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hete stagnál a babám súlya,...

1 hete stagnál a babám súlya, ez baj?

Figyelt kérdés
A napokban lesz 4 hónapos, már megduplázta a születési súlyát. (3600 gramm-mal és 56 cm-rel született.) Múlt vasárnap 7,49 kg volt, és most is (tegnap). Hosszra megnyúlt nagyon, mert 74-es ruhákat hord. Van napi 3 kakis pelus, jókedvű, 3-4 óránként kér enni (anyatejes). Lehet a foga? Szopizás után sikkant egyet, de aztán rámmosolyog. Viszont arra is rászokott, hogy a kezemet szopizza, az ujjamat, a karomat, és ugyanúgy a férjemét is. Ez mit jelenthet? Segítsetek, hogy segíthessek a babámnak! Köszönöm!
2008. nov. 10. 11:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal segítsez magadnak a legtöbbet, ha nem méricskéled folyton. Bőven elég havonta egyszer lemérni, úgyis az a döntő, hogy egy hónap alatt mennyit gyarapszik a súlya. A leírásod alapján teljesen normálisan fejlődik a babád. Ha nagyon aggódsz, kérdezd a védőnődet, vagy az orvost.
2008. nov. 10. 11:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Mi most szombaton voltunk 4 hósak és 6,3kg a babánk (születési súlya 3,25kg volt). Szóval ti jóval előrébb jártok mint mi :) sztem ha stagnál a súlya az nem gond, a baj ott van ha fogy! Nálunk amúgy ugyanez van, ugyan hízunk de nagyon keveseket (80-90-100-130grammokat hetenti) és a dr bácsi és a védőnéni is keveselte. Most minden etetésnél mérnem kell és holnap jelentenem a dr bácsinak! De megkérdezetem más anyukáktól és mindenki megnyugtatott h normálisan fejlődünk és nem gond ha nem éri el feltétlen a heti 120-150grammot. Lehet a foga is, lehet hogy valami fejlődési ugrásban vagytok és minden más érdekesebb mint a hami :) amíg nem fogy, jókedvű, pisi/kaki van és alszik rendesen, szerintem nincs ok az aggódásra! Jó babázást :)
2008. nov. 10. 11:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A védőnénink annyit mondott, hogy dobjam ki a mérleget.
2008. nov. 10. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!