Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alig 1 hónapos babát vinnétek...

Alig 1 hónapos babát vinnétek esküvőre?

Figyelt kérdés

Még meg sem született, így nem tudom mennyi idős lenne pontosan. Március végére vagyok kiírva, az esküvő meg pont egy hónappal később lenne. Tehát akár az is lehet, hogy csak 3 hetes lenne az esküvő idején.

Férjem unokatestvére megy férjhez. Szoros náluk a rokoni kapcsolat, én is elég sokat találkoztam az unokatestvérrel és jóban vagyunk, de azért ennyire pici babát nem vinnék el, meg a szertartásra sem.

A férjem és az anyósomék próbálnak győzködni, hogy legalább a szertartásra vigyük el, vagy csak előtte gratulálni. De mivel a távolabbi rokonok, barátok nyilván nem is látnák addig a babát, ez lenne az első alkalom, nyilván ott tolongana körülöttünk az a sok ember, mindenki látni akarná a picit. Pár hetesen, egy hónaposan nem szeretném ennyi ember közé vinni...

Amúgy az esküvő nem is a szomszédban lenne, hanem 30-40 perces autóútra. Van autónk meg hordozónk, de én ennyi idősen akkor is felesleges macerának érezném.

Én arra gondoltam, hogy férjem képviseljen minket az esküvőn, plusz hívjuk meg hozzánk az ifjú párt, amikor be tudnak nézni hozzánk esküvő után, én is gratulalnék nekik, megnézhetnék a babát, stb.

Ti mit tennétek?

Első baba amúgy, anyósom csak nevet, hogy túlaggódom, de ezt akkor is nagyon korainak érezném...

2019. márc. 16. 07:39
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
91%
Nem, és nem azért mertjaj sírni fog és tönkre teszi a"pár napját", hanem a kicsi érdekében. Neki semmi szüksége ekkora felfordulásra, amivel ez járna.
2019. márc. 16. 07:43
 2/37 anonim ***** válasza:
19%
Az éjszakai bulin nem tudsz részt venni,de a templomba,házasságkötő terembe én vinném.Az ilyen kis baba csak alszik egész nap.Gondolom kocsival mentek,ott meg tudod szoptatni.Vagy egy üresen állo helyiségben.Én mennék.
 3/37 anonim ***** válasza:
91%
Én biztosan nem
 4/37 anonim ***** válasza:
20%
Második vagyok!1.es.Hagyjuk már ezt!Mi baja lesz?!Semmi!
2019. márc. 16. 07:44
 5/37 anonim ***** válasza:
74%
2eske...szerintem elég felnőtt vagyok és el tudom dönteni! Semmi baja nem lesz, de mint írtam, nincs szüksége ekkora felfordulásra! Pont.
2019. márc. 16. 07:47
 6/37 anonim ***** válasza:
81%
Én nem vinném el 🤷🏻‍♀️ Anyósnak valszeg igaza van és kutya baja nem lesz a babának (főleg ha védi a betegségektől az anyatej is) de én például anno a sheggemen vettem a levegőt és soha nem alvó és állandóan ordító 3-4 gyerek mellett és 10000000% hogy nem kockáztattam volna meg, hogy ez menjen a szertartás alatt is. Szerintem amúgy az ifjú pár se fog megharagudni, ha nem fog egy gyerek belevisítani az eskütételbe, a rokonok meg velük lesznek elfoglalva és nem veletek...
2019. márc. 16. 07:49
 7/37 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én is tudom, hogy az a valószínűbb, hogy nem lenne semmi baja, de azért mégis félnék, hogy elkap valakitől valamit. Pl. ha egyik nap úgy megyek el otthonról, hogy nem zárom be a lakásajtót, akkor is valószínű, hogy nem történne semmi, mert nem valószínű hogy pont aznap próbálkozna valaki betörni. Mégis bezárom minden nap. Vagy az autóban is mindig bekötöm a biztonsági övet, pedig valószínűleg nem fogunk balesetezni... de minek feleslegesen kockáztatni?

Ha a betegségeket félretesszük, akkor is mérlegelve az előnyöket, hátrányokat:

- a házasulandó pár napját nyilván nem rontanánk el azzal, hogy nem megyünk, nem mi vagyunk a legfontosabb rokonai és úgysem ránk figyelnének az ő nagy napjukon. Már a meghívó átadáskor meg is beszéltük, hogy valószínűleg nem megyek, mondta a menyasszony hogy persze, teljesen érthető

- az én napomat viszont eléggé elronthatja, főleg ha épp nyűgös lenne a baba (szép elképzelés, hogy 1 hónaposan egész nap alszik - unokahúgom 1 hónaposan egész nap ordított :D), kellemetlen lenne, plusz emiatt nekem is kiöltözni, fogalmam sincs hogy érzem majd magam. Amúgy is utálok a figyelem középpontjában lenni, na itt mindenki odajönne, kérdezgetne, stb. Szóval én nem hiszem, hogy jól érezném magam, meg aggódnék is a baba miatt.

2019. márc. 16. 08:14
 8/37 anonim ***** válasza:
13%
Vicc már a kérdés is!Zárd burokba😂úgy is azt csinálsz amit akarsz,minek kérdeted idegenektől.Kinek mi koze hozza.Oda viszed ahova akarod.
2019. márc. 16. 08:18
 9/37 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem majd latod, mennyire lesz siros. A mi gyerkocunk soso volt siros, ebben az esetben nem hagynam ki a szertartast. Ha siros, akkor nem vinnem persze. Influenza lement. Illetve a gyerekorvost kerdezd meg, ha a betegsegek miatt felsz.
2019. márc. 16. 08:19
 10/37 anonim ***** válasza:
79%

Nem

Ez neked is neki is sok lenne még

Egy szülinapon voltunk 3hetesen

Sok volt neki

Nem lett beteg

2019. márc. 16. 08:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!