Mit tegyek, ha adok meg neki tejcsit, akkor nem etetem tul?
Figyelt kérdés
egesz nap sirukal es alig alszik par percet amikor magunkhoz veszuk az olunkben elalszik de ha le akarod tenni felebred. eszik rendesen es utana bofozik is de utana idonkent visza jon neki a tejcsi eleg sok es egyfojtaba eszi a kezet es agyon szopja a cumit. mit csinaljak adjak neki meg ha ker tejcsit?? segitsetek mert mar nem tudom mit tegyek mar nagyon meg vagyok ijedve. 6 hetes kislany anyukaja.
2008. nov. 9. 17:04
1/9 anonim válasza:
Szia. Nyugodtan megszoptathatod. Ha nem éhes, akkor úgysem fogadja el. Szoptatott babát nem lehet túletetni, ne aggódj.
És még neki is bele kell jönni a dolgokba.
Üdv, 3,5 hónapos kislány anyukája
2008. nov. 9. 17:11
2/9 anonim válasza:
Nyugodtan szoptasd meg, akárhányszor is kéri. Az a legjobb neki. Igaza van az előttem szólónak, ha nem éhes, úgysem fog enni. Tehát nem tudod túletetni.
Szerintem az lehet a gond, hogy sok levegőt nyel szopizás közben, és ettől nem tud jól aludni.
2008. nov. 9. 17:17
3/9 A kérdező kommentje:
sziasztok de sajnos tejport is kell adjak neki nem csak szopizik.de ha teszem a cicire szopizik egy kicsit es elszundit de ha le teszem egybol fel ebred. es ha nem szundit el akkor csak ordit. jaj mar nagyon meg vagyok ijedve.
2008. nov. 9. 17:28
4/9 anonim válasza:
És hogy adod neki a tejport? Előtte cici majd utána a tápi? Mert olyankor bukjék ki a babák a kaját amikor túlették magukat vagy megnyomták a pocijukat!
2008. nov. 9. 18:05
5/9 A kérdező kommentje:
hat egyszer a cicit es utana a tejport es utana meg a cicit ha ker es kis ido mulva meg a cicit ha sirukal es ez igy ment egesz nap es most is adtam neki a cicit es most elszundikalt vegre hat ha mar nem ebred meg es ki piheni magat.
2008. nov. 9. 18:54
6/9 anonim válasza:
Szia velünk is pont ugyan ez van. Én nem adnék neki, mert ezt mi is eljátszottuk és csak rosszabb lett a helyzet. Az én fiamnak fáj a hasa, azért csinálja és akár mikor evett visszajött neki, mert tele volt. Nálunk sajnos nem igaz az, hogy nem eszik ha nem éhes. Már betartjuk a 3 órát igy valamivel jobb, de nem mondhatnám h sokkal. Én is ki vagyok teljesen, ráadásul alig használ valami a hasfájásra.
7 hetes fiu anyukája
2008. nov. 10. 15:10
7/9 A kérdező kommentje:
sajnos en is azt vettem eszre hogy az en kicsike is eszik ha kell ha nem.es ez nagyon megneheziti a dolgunkat. minden jot es jo babazast.
2008. nov. 10. 21:12
8/9 anonim válasza:
Próbáld meg lemérni h mennyit eszik, már nem emlékszem ennyi idősen mennyi a nagy átlag de védőnőd biztosan tud egy -től -ig-et mondani. Ha azt jóízűen elfogyasztja és nem sír rögtön cicizés után (nem marad éhes)de kicsit később sír, lehet h a hasa fáj. Ha újra eteted, átmenetileg megnyugodhat a cici és a te közelségedtől, de újból feszülni fog a pocakja. Attól függően, h mekkora a súlya próbáld nem gyakrabban etetni mint 2 (később 3) óra. Ha méred, tudhatod, h nem azért sír mert éhes, hanem mert pl.pocak fáj, vagy pelus van tele, álmos, fázik...próbáld tovább büfiztetni, ne ijedj meg a visszajött mennyiség mindig soknak hat, lehet h túl sokat evett, azért jött ki. Ha fáj a hasa és húzkodja a kis lábait, apa szerint az alkaron reptetés az egyik legjobb gyógyír a panaszok enyhítésére. Nálunk 4 hónapig fájt a pocak, csak így nyugodott meg, aztán szerencsére huss, elmúlt. (Gripe water is segített, jobban kijöttek a büfik)
2008. nov. 13. 21:42
9/9 anonim válasza:
Én írtam, h próbáld meg mérni a babát,h megbizonyosodj arról éhes-e. Na nem éhes, akkor is természetes, h szopja a kis kezét, öklét, mi babánk is csinálta, tévhit h csak akkor ha éhes. Mikor degeszre szopizta magát, rögtön utána is bekapta a kis kezét. Anyukám, párom is csakk akkor hitték el, mikor saját szemükkel látták (mérlegen v cumisüvegből), h mennyit evett. babáknak van szopási igényük, kinek nagyobb, kinek kisebb, erre jó a cumi h valamelyest kielégítsék ezt. Olvastam; nálunk nem kellett a cumi, nem szerette, most viszont a cicimmel cumizna :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!