Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik használn (t) ak cumit...

Akik használn (t) ak cumit újszülött kortól mikortól hasznaálj (t) ák, milyen gyakran adj (t) ák oda a picinek, van/volt e valamilyen negatív hatással a szoptatásra? Nem érezték-e hogy ezáltal kevesebbet van a pici anyai testközelben?

Figyelt kérdés
2008. nov. 9. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első lányomnál onnantól kezdve használtuk, hogy hazaértünk a kórházból... Kicsit hülyeségnek hangzik, de eléggé be voltunk parázva a férjemmel, és így próbáltuk elejét venni annak, hogy sokat sírjon. :)

Én egyáltalán nem éreztem semmilyen hátrányát a cuminak.

Kb. 1-1,5 éves koráig cumizott, és majdnem 3 éves koráig szoptattam. Ha cici kellett neki, akkor egyből elhajította a cumit. :) Szóval, szerintem egyáltalán nincs negatív hatással a szoptatásra, legalábbis ha a saját példámból indulok ki. (Mondjuk azért nem lógott egész nap a szájában, csak módjával.) És a fogaival sincs semmi gond.

A kisebbik lányomnál is próbálkoztam cumival, de elküldött a fenébe. :D

2008. nov. 9. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi is ahogy hazajöttünk odaadtuk neki a cumit.Szüksége volt rá mert nagy volt a szopiigénye, még akkor is ha már hami után voltunk, és nyugtatóan hat a babákra.Ugyanúgy cicizett és cumisüvegből is ettünk semmilyen hátránya nem volt belőle. Ha már elaludt akkor persze kiköpte.Most már 2 hónapos és egyre kevesebbet kell neki a cumi kiköpi és inkább dumál helyette:)

Üdv

2008. nov. 9. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is akkor adtam oda, amikor hazajöttünk a kórházból. Eleinte nem tudtam szoptatni, a szopóreflexe is gyengécske volt, ezért mondták, hogy adjak neki. De kb egy hónapig nem ment a szopizás, ezért fejni kellett neki. Sokszor elaludt közben, de ha kivettem a cumisüveget a szájából, akkor felébredt, ezért hamar megszokta, hogy cumival aszilk el. Amikor mászni kezdett, akkor már csak alváshoz adtam oda, vagy ha valamiért nagyon elszomorodott, pl. azt akarta, hogy vegyem föl, de éppen a főzés közepén voltam, akkor odaadtam a cumit, és úgy még elvolt 15-20 percig, én meg gyorsan meg tudtam csinálni, amit akartam. Most egy éves, babakocsiban még eléggé cumis, de nem mindig kell neki, itthon napközben nem cumizik, csak amikor alszik, délutáni alvás után, ha mondom neki, hogy add ide a cumit, akkor magától kiveszi a szájábol és a kezembe adja, aztán együtt feltesszük a polcra, hogy ne is lássa játék közben és így eszébe sem jut. Este felé, amikor már kicsit nyűgösebb, de még nincs vacsi idő meg lefekvés idő (van, hogy már hatkor elkezdi ezt a nyügit, olyankor még nem szívesen fektetném le, mert nagyon korán kelne), akkor néha már megkapja úgy is, hogy még nincs az ágyban.
2008. nov. 9. 20:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia.Nálunk semmilyen negatív hatása nincs,pedig 3 féle formát is használunk-na nem játszócumiból,hanem összességében.Van a cicim,a játszócumi(Chicco),az etetőcumi(Avent).Soha nem volt cumizavaros,6 hós.
2008. nov. 10. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!