Akik használn (t) ak cumit újszülött kortól mikortól hasznaálj (t) ák, milyen gyakran adj (t) ák oda a picinek, van/volt e valamilyen negatív hatással a szoptatásra? Nem érezték-e hogy ezáltal kevesebbet van a pici anyai testközelben?
Az első lányomnál onnantól kezdve használtuk, hogy hazaértünk a kórházból... Kicsit hülyeségnek hangzik, de eléggé be voltunk parázva a férjemmel, és így próbáltuk elejét venni annak, hogy sokat sírjon. :)
Én egyáltalán nem éreztem semmilyen hátrányát a cuminak.
Kb. 1-1,5 éves koráig cumizott, és majdnem 3 éves koráig szoptattam. Ha cici kellett neki, akkor egyből elhajította a cumit. :) Szóval, szerintem egyáltalán nincs negatív hatással a szoptatásra, legalábbis ha a saját példámból indulok ki. (Mondjuk azért nem lógott egész nap a szájában, csak módjával.) És a fogaival sincs semmi gond.
A kisebbik lányomnál is próbálkoztam cumival, de elküldött a fenébe. :D
Mi is ahogy hazajöttünk odaadtuk neki a cumit.Szüksége volt rá mert nagy volt a szopiigénye, még akkor is ha már hami után voltunk, és nyugtatóan hat a babákra.Ugyanúgy cicizett és cumisüvegből is ettünk semmilyen hátránya nem volt belőle. Ha már elaludt akkor persze kiköpte.Most már 2 hónapos és egyre kevesebbet kell neki a cumi kiköpi és inkább dumál helyette:)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!