Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy egyszerűen...

Miért van az, hogy egyszerűen képtelenek elfogadni a rokonok, nagyszülők, hogy mit ehet a baba és mit nem? Miért adnak folyton 'véletlen' nekik bármit is, amit nem is ehetne?

Figyelt kérdés

Már egy csomó kérdésben olvastam, hogy véletlen ezt meg azt adott nagymama, stb. a babának. Ennyire nem figyelnek az anyukák, hogy elmondják,mit ehet a gyerek már avgy a rokonok ennyire nemtörődömök? Elhiszem, hogy 30 éve mi már 4 hósan kaptunk tejet, de miért nem értik meg, hogy most a tej is teljesen más, mint anno volt, hogy kifejték a tehénből.

EGyik rokonomék fagyit és sültcsirkét kóstoltattak a 4 hónapos rokon babájukkal. Számomra ez azért nagyon furcsa. Más gyerekével jó szórakozni és 'véletlen' ezt-azt adni neki, de az anyuk fog szenvedni vele, ha baja lsez, illetve a gyerek később, ha allergiás lesz. (pl. tej 8 hósan véletlenül)

2010. júl. 2. 10:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10:26 vagyok. 10:54! köszönöm, megspóroltál nekem egy kis időt, kb én is ezt akartam írni, mint Te :) Annyit még hozzá fűznék, hogy attól, hogy a gyereknek nem lesz baja ettől-attól, az nem azt jelenti, hogy jót tesz Neki az, amit megeszik, mert azért "kell" időről időre bevezetni az egyes ételeket, mert pl 4 hónaposan is megeszi a paprikás csirkét, csak épp nem emészti meg. Akkor meg ugye semmi értelme. Ha az újszülöttnek töltött káposztát adsz, azt is szépen elcuppogja, talán baja sem lesz tőle, csak számára emészthetetlen, így felesleges dolgok vannak benne. Ez lenne a burokban nevelés? És igen... arról van itt szó, hogy igenis tartsák tiszteletben azt, ahogyan a gyerekemet nevelem, senkinek semmi joga ezt megkérdőjelezni. Ha akarom, majd elfogadom a tanácsot, de engedély nélkül ne tömjön senki semmit a gyerekembe!
2010. júl. 2. 11:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Az én anyósom is folyton piszkál, és még be is szól. Van a családba egy másik picibaba, 4 hós (enyém 5), és ő már evett csirkemájat húslevessel. Az enyém meg a nekivalókat eszi (4 hósan kezdtem a hozzátáplálást,nem gondolnám, h burokban nevelem). A múltkor fagyiztunk, anyósom meg mondta, h adja neki. Mondtam hogy nem (szederfagyi). Aztán szalonnát sütöttünk, anyósom mondta a kislányomnak, hogy "én adnék zsíros kenyeret, de anyád nem engedi". Azt hittem hanyatt esek. Még jó hogy nem engedem... Ráadásul HA tápszeres, mert az én részem (én, anyum, apum) full allergia, szóval próbálnám óvni.

De adni még nem mert neki, de csak egyszer tudjam meg.

2010. júl. 2. 11:58
 13/19 anonim ***** válasza:

11:35-nek

Számomra hihetetlen hogy ennyi gonosz anyós van,( bár lehet hogy én vagyok ilyen szerencsés), de azt ne felejtsük hogy mi is és a párunk is felnőtt valahogy(anya, anyós), persze én sem etettem a gyermekem paprikás csirkével, de egy kis keksz vagy kifli nem árt neki.De azért kíváncsi lennék hogy tíz év múlva az itt lévő anyukák gyermekei közül hány lesz allergiás. Azt kétlem hogy bármely anyós ártani akarna a saját unokájának, de ha mégis az nem ember.

2010. júl. 2. 12:47
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálnuk azt kap a kisfiam, amit ÉN adok neki. Nem érdekel más mit mond, mit gondol. Ugyanis sógornőm múltkor úgy nézett rám, mintha hülye lennék, amiért az akkor 9 hónapos fiam nem ehetett kinder tojást. Most 10 hónapos most sem ehet. Sógornőm pedikűröse félig viccesen megjegyezte, hogy milyen terrorista vagyok. Hát én nem érzem magam annak. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszik a kisfiam, nem gondolom, hogy 10 hónaposan csokit kéne neki adnom. Soha nem volt még beteg, ellentétben sógornőm gyerekével, aki már megszámlálhatatlan alkalommal volt, pedig ő sincs még 1 éves. Akkor miért ő ad nekem tanácsot?
2010. júl. 2. 12:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az anyósok nem feltétlenül ártani akar az unokának, csak bebizonyítani annak a nőnek, aki "elvette tőle" az édes kicsi fiát, hogy Ő igenis jobban tudja. Ennyi a különbség. Az én anyósom pl. olyan általános dolgokat mond el, hogy mossam ki a gyerek fülét. Nahát! Tényleg? A bizonyítási és túlszárnyalási kényszer hajtja őket, és hogy az unoka jobban szeresse Őt, mint az anyját... "tessék, én adok csokit, mert anya nem ad" és csak tömi, és tömi. Egy szülő ilyet nem csinál az anyós meg igen, mert majd mindig megy a gyerek a mamihoz, mert Ő ad csokit, de aranyos. Pedig ezzel csak árt a gyereknek. Remélem érthető, amit írni akartam :)
2010. júl. 2. 12:55
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen 12:55, tökéletesen megfogalmaztad a dolog lényegét. Köszi. :-)
2010. júl. 2. 13:07
 17/19 A kérdező kommentje:

Hát bizony, látom, sok asonló cipőben járó anyuka van. Én már előre félek ettől az időszaktól.

Sajnos nehéz az anyósokkal, az ember csak nem akarja őket megbántani. Én ezzel az ismerősel vagyok így, tudom, hogy csak engem akar idegesíteni, szándékosan csinálja, de olyan modorban, hogy senki észre ne vegye. Sajos esély sincs, hogy ne találkozzunk vele.

És igen, valószínű, hogy az anyós mindig mindent jobban tud. Csak azt nem értem akkor, hogy más rokon, ismerős miért teszi ezt? Főleg olyanok, akiknek nincs gyerekük. Ne szóljon bele az a nevelésbe, aki nincs ott nap mint nap, vagyis nem az anyja vagy az apja a gyereknek, vagy addig, amíg nem kértem tőle tanácsot.

2010. júl. 2. 14:06
 18/19 A kérdező kommentje:
Ja és én sem a burokban nevelésről beszéltem, sokkal inkább az ilyen szándékos 'szemétkedésekről' (bocs, nem találok rá jobb szót), amikor valaki elvileg tudja, hogy mit eszik a gyerek, de valahogy (pl. anya kimegy pisilni) mégis odaadják a gyereknek. Én ezt nem tudom felfogni....
2010. júl. 2. 14:08
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
egyet értek veled. ha valaki gyorsan odacsúsztat valamit a gyereknek, míg anyuka wc-n van, az mindent csinál, csak épp tiszteletben nem tartja az anyukát.
2010. júl. 2. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!