Miért van az, hogy egyszerűen képtelenek elfogadni a rokonok, nagyszülők, hogy mit ehet a baba és mit nem? Miért adnak folyton 'véletlen' nekik bármit is, amit nem is ehetne?
Már egy csomó kérdésben olvastam, hogy véletlen ezt meg azt adott nagymama, stb. a babának. Ennyire nem figyelnek az anyukák, hogy elmondják,mit ehet a gyerek már avgy a rokonok ennyire nemtörődömök? Elhiszem, hogy 30 éve mi már 4 hósan kaptunk tejet, de miért nem értik meg, hogy most a tej is teljesen más, mint anno volt, hogy kifejték a tehénből.
EGyik rokonomék fagyit és sültcsirkét kóstoltattak a 4 hónapos rokon babájukkal. Számomra ez azért nagyon furcsa. Más gyerekével jó szórakozni és 'véletlen' ezt-azt adni neki, de az anyuk fog szenvedni vele, ha baja lsez, illetve a gyerek később, ha allergiás lesz. (pl. tej 8 hósan véletlenül)
-több oka van:
-leszarják hogy mit mondanak a szülők
-nem lesz ott a gyerek mire gondot okoz az étel amit adtak ergo nem nekik kell szenvedni vele éjszakázni
- abból indulnak ki hogy úgy se lesz semmi baja
-meg abból hogy a szülők elöbb utóbb - tapasztalat:sose- unják meg hogy ezért szóljanak rájuk
-én a mai napig nem tudom megértetni az egyébként tündéri anyósommal hogy ha a gyereknek ad csokit - mi itthon minimálisat de ő tömi - akkor legalább annyit tegyen meg hogy este megmossa a fogát de cseszik megtenni.....
Teljesen egyetértek minannyiótokkal. Majdnem hülyét kaptam, amikor a pszichológus!! ismerősöm a 3 hós gyerek szájához tette az almát és mondta neki, hogy kérsz almát? Egyél, mert most anya nem látja.... Mondjuk nincs is még gyereke.
De azt hiszem, én sem leszek szívbajos és megmondom, mit lehet és mit nem, hisz az én fiam is ekcémás és amíg szoptatom nem eszem tejtermékeket és egyéb allergiát kiváltó ételt, így elvárhatom, hogy ennyi erőfeszítés után más se rontsa már el a dolgokat.
Múltkor olvastam, hogy az óvónéni adott kakaót a gyereknek, aki mellesleg tejallergiás, olyan címszóval, hogy sajnáltam, hogy nem ihat, miközben a többiek itták...
Hihetetlen..
Sajnos vannak minden családban ilyen rokonok, nem tudsz vele mit csinálni. Ha kell naponta 15x is el kell nekik mondani, hogy a pici mit ehet és mit nem.
Off: nálunk amíg wc-re mentem kekszet adtak a gyereknek, aki még csak anyatejes volt. Ott köhögött meg fulladt tőle, mert félre nyelte. A válasz csak annyi volt: dehát nem fulladt meg..
Ilyen szempontból én könyörtelen vagyok.
Majd én meg az apja tudjuk mi jó a gyerekünknek. Nekem simán be akarta mesélni nevelőanyám, hogy a tejfölös csirke remek kaja egy 4 hónaposnak és persze fasírt is adható....
Apósom azt nem akarja megérteni, hogy minek megmosni a gyerek cumiját, ha leesik az udvaron a földre.
Nekem teljesen mindegy, hogy mit mondanak, nem hagyom egyedül annyi időre a babánkat senkivel, hogy esetleg megtömhesse valami hülyeséggel.
Azért adják, hogy ők elmodhassák, h de jó tőlem is elfogadja a kaját!!!!
Amúgy ebben én is nagyon szigorú vagyok, mert amíg lehet nem szeretném, h a kisfiam össze vissza egyen. Meg minek egyen ha nem éhes. Sok mai felnőtt (Mint pl én is azért vagyunk elhízva mert anyáink betömték a szánkat ha megnyikkantunk, holott nem is biztos h éhesek voltunk. Így sikerült rossz szokást kialakítaniuk bennünk.)
Egyik rokonunk 2 éves kislánya fél évvel ezelőtt volt 17!!! kg, mert a szülei össze vissza etetik. Mindenkivel eszik, aki éppen hazaér munkából, iskolából. Lopja a vajat a hűtőből, a sonkának csak a fehér kövér részét eszi meg. Mikor anyósom csak úgy akart a kisfiamnak túrórudit, babapiskótát adni, megkértük, h ne tegye és sajnos vagy nem sajnos ezt a kislányt hoztuk fel példának. Elmondtam, h amúgy sem vékony a kisfiam, és ha nem éhes akkor minek etessük, semmi értelme, meg nem akarjuk h olyan legyen mint az említett kislány. Ezt egy párszor eljátszottuk és most úgy látom, h megértette. Mondtam neki, h a kisfiam érdeke, h ne egyen olyankor, amikor nincsen itt az ideje. Meg h majd ha nagyobb lesz akkor már úgysem fogom tudni megakadályozni, h két étkezés között nassoljon, de nem bánom ha ez az idő később jön. Meg nem is akarom úgy szoktatni. Most azért már rá merem bízni anyósomra, mert úgy látom, h megértette.
Én csak azt tanácsolom mindenkinek, h másokkal szemben szigorúan alljon ki az elvei mellett mert a gyerek érdekeiről van szó. Megetetik vmi hülyeséggel aztán meg anyuka rohanhat vele az orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!