Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjjel 18-19 fokos lakásban...

Éjjel 18-19 fokos lakásban adjak vékonysapit a babámra?

Figyelt kérdés
esti fürdi után mindég ráadom, még szárad a haja. De aztán már alvásnál szerintem kényelmetlen lehet ahogy forog a feje és rajta a sapka is. 3 hónapos baba anyukája.
2008. nov. 9. 14:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként Budapesten is van olyan családi ház ahol fatüzelés van. :))

Sajnos én téglaépítésű házban élek a 3-on, de vannak ismerőseim ahol fatüzelésű kazán van itt Budapesten..

Nem ide való a gyűlölködés és veszekedés, itt a babák miatt vagyunk és legyünk már kultúráltabbak!!!!!!!!!!!

Jó éjt!

2008. nov. 10. 02:17
 12/14 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a választ, főként a 8. és 9. válaszolónak. amúgy az éjszakai hőmérsékletről beszéltem természetesen a fürdésnél melegebb van nálunk is. De az éjszaka 24 fokot túlzásnak tartom és nem anyagilag gondolom. nem egészséges.
2008. nov. 10. 08:57
 13/14 anonim ***** válasza:
5. válaszoló vagyok! Nem vagyok panellakó, sőt még csak fővárosi sem. Falun lakom, és vegyes tüzelésű a házunk, és nem hűl le reggelre 18-19 fokra. Este pedig 8-ig fűtünk!
2008. nov. 10. 10:53
 14/14 A kérdező kommentje:

A kisgyermek és a csecsemő szobájának kívánatos hőmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthető megfelelő hőmérsékletnek. A magyar szokások ettől gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hőérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahőmérőt használni.

A szoba levegőjének frissességéről gyakori szellőztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegőjét.

Legalább ilyen fontos volna a kellő (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegő. A száraz levegő, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegőjű lakás áll.

2008. nov. 16. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!