Milyen felnőttesebb ételeket szoktatok főzni, amit egy 10 hónapos baba is ehet?
pl. Bolognai vagy rakott karfiol
A mai táplálási elvek szerint igen csak nehéz ízletesen főzni, amit apuka is megeszik.
Töltött karalábé
Töltött paprika (paprika nelkül neki)
Vadasmarha
Bolognai igen az is jó
Kelkáposzta főzelék
Rakott kelkáposzta...
Nem főzök neki külön,abból kap,amit magunknak főzök. Csupán néhány étel van,pl.bab,halászlé, stb.amit nem kaphat. A kisgyerekek is szívesebben eszik meg a rendesen fűszerezett és elkészített ételt.
A fiam maga döntött így 8 hónapos korában. A neki készített turmixolt ételt kiköpte,és mire észbekaptunk, az apuka tányérjában levő csülökpörköltet krumplistól betömte a szájába. Azóta is csak azt hajlandó megenni,amit mi eszünk. Kivételek a szószok,mert az nem kell neki.
Semmi baja nem lett és ma sincs. A "tudósok" nem biztos,hogy neveltek maguk is gyereket.
Ha megengeded, írok egy konkrét receptet, saját találmány, és csak úgy falta befelé apuka is és a kisfiam is. :)
Tepsit kikentem olajjal, az aljába tettem felkarikázott cukkinit, répa-brokkoli-karfiol mirelit zöldségkeveréket, rá felkockázott csirkemellet, leöntöttem knorr rizses hús alappal ízesített natúr joghurt-tejföl keverékkel, ráraktam paradicsomkarikákat, és beraktam a sütőbe. Nagyon fincsi lett, 9 hónapos a kisfiam, és zabálta szó szerint. :)
Nem értek egyet a kettővel előttem szólóval, szerintem egy kisbaba szervezetét nem kell még megterhelni olyan ételekkel, amiket mi eszünk (amik egyszerre sokféle alapanyagot tartalmaznak, és főként erősen fűszeresek - pláne ha "zacskós" hozzávalókat is tartalmaz)
Meglehet, hogy nem látszik meg másnap a gyereken, ha nem neki való ételt kap, hosszú távon biztos nem tesz neki jót, én hiszek a "tudósokban".
Ezek a "tudósok" állapították meg azt is, hogy:
"A Magyar Gyermekorvosok Társasága által nemrég végzett felmérés szerint az 1-3 éves magyar kisgyermekek többségét nem megfelelően táplálják. A legnagyobb probléma az, hogy a szellemi fejlődéshez szükséges vasból sokkal kevesebbet fogyasztanak, sóból viszont négyszer annyit, mint amennyire szükségük lenne, ezen kívül a többségük minden nap (legalább egyszer) kap édességet, miközben a felesleges cukorbevitel növeli az elhízás és a cukorbetegség kialakulását."
Kiderült, hogy igenis keveset tudnak az anyukák arról, hogy hogyan kell helyesen (értsd, egészségesen) táplálni a babákat.
Pedig minden anya jót akar a gyerekének, ez nyilvánvaló.
Különben a Kismamatitkok oldalon van most egy cikk Meddig kell a babára külön főzni címmel, amiből kiderül egy meglepő, ámde annál kézenfekvőbb ötlet, hogy mit tehetünk, ha nem szeretnénk duplán főzni a baba miatt, de mégis szeretnénk őt egészségesen táplálni.
Az utolsótól megkérdezném, hogy azzal a recepttel mi is volt a baja? Mert hogy sót egyáltalán nem tettem bele, natúr joghurtot és tejfölt (pláne sütve) már ehet, és ezen kívül tök egészséges zöldségek és csirkemell volt benne.
Talán a rakott húsos rizs alappal van baja? Mert annak megnéztem az összetevőit, és csak fűszerek vannak benne, meg burgonyakeményítő. Arról nem is beszélve, hogy amennyit a gyerek megeszik az egészből, abban a mennyiségben szinte nudli, ami van benne. Azért ennyire nem kellene már szőrszálhasogatónak lenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!