Makacs sárgultság ellen nyugtató? Biztos ez?
Babák 4 hetes, védőnő megnézte azt mondta még sárga ezért gyógyszert íratott, sevenaletta 15 mg. Ki vette a betegtájékoztatót és széttépte mondván ne idegesítsem vele magam.
De persze csak bogarat ültetett a fülembe. Ez a gyógyszer epilepsziára van.
Biztos, hogy jó lesz ez? Van okom kételkedni a doktornőben és a védőnőben is.
A vedono nem adhat gyogyszert.
Ha igaz amit irsz, jelentsd a vezeto vedononel.
A védőnő nem orvos.
Ha valami nem tettszik neki, javasolhatja, hogy menjetek dokihoz. De ő nem kezelheti a gyereked. Gyógyszerrel főleg nem.
Rágugliztam. Azt irják sok helyen hogy régen az elhuzódó sárgaságot kezelték ezzel a gyógyszerrel, mert bontja a bilirubint, ugyanakkor nyugtató hatása niatt még aluszékonyabb tőle a baba, nehezebb ébreszteni és etetni ami ilyenkor a legfontosabb lenne. Tehát ez egy ördögi kör. Mi is sárgán jöttünk haza a kórházb 2 nap fénykezelés után. Én 2 óránként ébresztettem, és vért izzadva ébren tartottam hogy egyen,igy pár hét alatt lement a sárgaság.
Nem tudom a helyedben mit tennék. Esetleg elvinném magánrendelésre.
Azt írtam gyógyszett íratott. Csak nem írtam oda, hogy a gyerekorvossal. Tehá gyerekorvos írta. De egyikükben sem bízom meg.
Faluban élünk, van egy nagyobb város a közelben, de péntek délután nem tudom hova menjek és kit keressek. Azt sem tudom van e magán gyerekorvos a városban.
Valahogy így. Itt volt, közölte, hogy a gyerek sárga. Felhívta a gyerekorvost és közölte vele is, hogy a gyerek sárga, irjon neki gyógszert. Nem mondott gyógyszer nevet, de mikor letette a telefont már mondta nekem, hogy hogy kellesz neki beadni. Tudta, hogy mit fog írni. Olyan 20 éve dolgozhatnak együtt. Gondolom minden gyereknek ezt írják fel.
De fel hívtam a kórházat ahol született, ők sem adnák neki be. Azt mondta a hölgy, a kivizsgálásnak a menete, hogy elsőként vérvizsgálat kell és az majd megmutatja merre menjünk tovább. Adjak még egy kis időt magunknak és adjak vizet neki 2 szoptatás között, hogy tisztuljon a szervezete.
Kórházban is adtak Sevenalettát az újszülöttkori sárgaságra, ha az meghaladta a szokásos mértéket. A lányom 26, a fiam 14 éves, mindkettő zárójelentésében szerepel.
Hogy manapság mi az elfogadott kezelési mód, azt persze nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!