Jogosan akadt ki rám a gyerekorvos?
Attól függ, hogy melyiket. Van a drága 100 ezres oltás, hát arra nem sok mindenkinek van pénze.
De a 300 Ft-os Neisvac-C-t nem beadatni, egy elég súlyos, gyakran halállal végződő betegség ellen... Azon én is kiakadnék. Gondolj bele, hány ilyen tragédiát nézett már végig a gyerekdoki, aztán jön egy szülő, aki egyszerűen csak nem kéri az oltást, mert csak. Teljesen igaza van. Adasd be!
Aki ellenzi a védőoltásokat, rendkívül tájékozatlan/félretájékoztatott! Javaslom, ne az internetről olvassa a hozzá nem értő ostobaságokat, hanem szakember segítségét kérje. A védőoltás igenis jó és olyan halálos, vagy súlyos szövődményektől óvja meg a gyereked, amit el sem tudsz képzelni! Más országokban már mind az agyhártyagyulladás elleni (B, C, Y), mind a bárányhimlő elleni oltás kötelező és ingyenes, csak itthon levagyunk pár tíz évvel maradva nyilván az anyagiak miatt.
3 gyerekem van, de megkapták a kötelezőn kívül az ajánlott oltásokat is, így tiszta a lelkiismeretem, hogy megóvtam őket. Igen, drága a Bexsero, de pénzben nem mérhető az, ha elveszítem a gyerekem, vagy amputálják a kezét, lábát és élete végéig gondozhatom. Az oltásellenes nézeteket hirdető, végtelenül tanulatlan, ostoba embereket büntetném, mert annyi kárt okoztak már így is, annyi élet szárad a lelkükön.
IT nem arról kérdezett a kérdező hogy fontos e vagy sem.
Hanem hogy beleszólhatnak ennyire egy orvos?
Nem..
Tűvel fogja üldözni a gyereked.
Nem hiszem
Hiába jelentgetsz és törölteted ki a válaszaimat, akkor is harcolni fogok az ostobaságot terjesztő emberek ellen!
Igaza van a gyerekorvosnak és beleszólhat, mert ő a gyerek érdekét nézi, azzal nem tud mit kezdeni, ha egy szülő tudatlan.
Az összes oltásellenes agyatlant büntetném és elküldeném egy továbbképzésre. Sok gyerek hálás lenne.
Nyilvan sokan nem engedhetik meg maguknak a dragabbat, de azert legalabb a fillereset adassatok be.
Mi szerencsesek vagyunk, kulfoldon ingyen megkapjak a gyerekek a B es a C tipusut is.
De basszus, mindenki azzal jön, hogy drága az oltás! Nem gondol bele, hogy ha elkapja a gyereke a betegséget, a sokszorosát fogja kifizetni és a családot is nagyon megviseli??
Inkább erre spórolok.
Ez a ti döntésetek, az orvosnak ebbe nem sok beleszólása lehet. Ilyen szempontból nem volt joga hozzá, viszont őt is meg lehet érteni.
Adott egy olyan világ, ahol végre 10 gyerekből nem csak 2 éri meg a felnőttkort, hanem az oltásoknak hála jóval többen. És adott néhány agyatlan szülő, aki ahelyett, hogy megragadná a lehetőséget, inkább kockáztatja a gyereke egészséget és életét, aztán persze sopánkodik, amikor a gyerek a kórházban köt ki egy olyan betegséggel, amire a védőoltás kevesebbe került volna, mint egy BKV-s vonaljegy. Ez egy orvos számára nagyon dühítő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!