Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Butaság fél évvel a tervezett...

Butaság fél évvel a tervezett terhesség előtt havi max 1 dolgot venni a leendő babának?

Figyelt kérdés

Nem vagyok költekezős, sőt, csak szeretek előre tervezgetni. Pl. ajándékokat is előre megveszem azt, amit olcsón, jó minőségben meglátok, eddig mindig bevált, nem kell kapkodni az adott ünnep előtt pár nappal.

Tudatosan elkezdtem készülni a még meg se fogant babára, olvasgatok, nézelődök, és vásárlás közben, akár a turiban is sokszor meglátok olyan előkét/rugdalózót, ami hasznos és fogyóeszköz lesz a későbbiekben. Tárolóhelyem bőven van a lakásban, ketten csak a szekrények felét foglaltuk el (a lakásban több beépített bútor, és egy kis gardróbszoba is van.

Felesleges ennyire előre gondolkodni, ki tudja mikor fog összejönni a baba, vagy ártani nem árthat? Belegondolva, anyagilag is kifizetődőbb így, hogy nem egyszerre veszünk meg mindent. Tudom, a nagy dolgokat, mint babakocsi és kiságy úgyis a legvégén kell megvennünk, azokkal mindenképp várok.

2019. jan. 30. 21:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
Én 26 hetes vagyok, de még semmit nem vettünk. Karácsonyra kaptunk pár apróságot, de ennyi. Én babonából nem vásárolok. Mindig eszembe jut, ha megtörténne a legrosszabb, milyen lenne ott állni egy szobányi babacuccal? Majd a 30. hét körül elkezdünk azért bevásárolni, ha előbb érkezik a manó is meglegyen mindene.
2019. jan. 31. 11:24
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én annak gondolom. Több okból is. Mi van ha soha nem lesz/lehet gyerek?Mondjuk örökbe fogadtok, de annak az esélye, hogy egy picit kapjatok...

De ugye ez a legrosszabb eset, ne is menjünk bele. Másik ok,a ruhák elég könnyen tönkremehetnek csak az állásban is. Kimegy a divatból, vagy csak neked már nem tetszik.

Sosem lesz jó a gyerekre. Rajössz, hogy kényelmetlen használni vagy átnövi. Mint pl.tesoknal is van sokszor, hogy hiába mind2 fiú, az egyik nyári és 6 hónaposan kell overall neki, míg a másik téli és újszülött méret kell... Vagy hiába mind2 téli és fiú, de az öcsi 2kgval nehezebb ugyanabban a korban...stb

Vagy rájössz, hogy sosem fogod használni, egy alternatíva jobb ötlet. Pl én 1db előkét használtam el, azt is utazásnál max, mivel praktikusabb volt egy felnőtt pólót átalakítva ráadni evésnél..

Szóval én inkább a pénzt tenném el rá, és nyitott szemmel járnék... Pl nézegetném a babakocsikat(ismerősét, vagy amik szembe jönnek az utcán), hogy melyik része jó, melyik része nem tetszik, nem látszik praktikusnak. Pl túl rövid az ülő része.. Stb. Szóval építs fejben/papírra.. Stb listát h mi lenne jó, "mire raktál félre". Pl cumisüveg sterilizáló. Látsz most jó áron, inkabb rakd félre az árát, mert lehet sose lesz cumisüveg a gyereknek, vagy ha lesz is, egyszerűen kifőzöd/elmosod. De ha majd odajutsz és kellene mégis akkor kiveszed a pénzt, hiszen végülis elraktad rá... Én így csinálnám

2019. jan. 31. 14:25
 13/13 A kérdező kommentje:
Rendben, meggyőztetek :) Igazatok van :)
2019. febr. 2. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!