Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keveset eszik a lányom, vagy...

Keveset eszik a lányom, vagy más babák is ennyit esznek?

Figyelt kérdés
Reggel hatkor megeszik 150-170 ml tápszert, délelőtt gyümi, általában elfogy egy üveg, de nem mindig, ebédre főzi ez sem mindig fogy el, délután tejpép ekkor tuti nem eszik meg egy adaggal, este pedig 210 ml tápszer. Van hogy ennél kevesebbet eszik és úgy kell bele tukmálni a kaját 4 óránként. Szerintetek feleslegesen aggódom érte. Most hat hónapos 8 kg és 69 cm. Foga még nincs, lehet azért eszik kevesebbet és azért nyüszög olyan sokat.
2008. nov. 8. 11:47
 1/8 A kérdező kommentje:
4180 g-mal született, tehát még nem duplázta meg a születési súlyát. A védőnő is ezzel strsszel.
2008. nov. 8. 11:53
 2/8 anonim válasza:
100%

Szia

Szerintem,nincsen miért aggódnod, sőt..

Az én lányom 8 hónapos múlt, reggelire 90 ml tápszert eszik, ebédre jó ha egy bébiételt megeszik, uzsira egy banánt, vacsira tápot eszik max 150ml vagy pépet.

2008. nov. 8. 11:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én babóm 3680-al született 3500g-al hoztam haza.Az én babóm reggel 100-150tápot eszik,tízórai,vagy pép abból max 75-t eszik meg, vagy gyümi püré azt jobban eszi. Ebéd fél üveg bébi étel. Uzsi baba joughurt vagy gyümi.Este 100-150 táp 6 hónapos 6720g és 70cm. Elég vézna, már voltunk vérvételen is, de nem volt nagy eltérés.Úgy hogy ne aggódj,mondom én aki minden nap mérem és tiszta ideg vagyok.Remélem majd be indul, de sokan vannak így.
2008. nov. 8. 13:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell stresszelned, tökéletes a babád:-) Nem minden baba fejlődik egyformán, az enyém már pl 4 hósan megduplázta a súlyát, de ez még nem jelent semmit.

És megválaszoltad a kérdésed: lehet jön a foga, ilyenkor kevésbé esznek...

Nyugi, és ne foglalkozz az ilyen rosszindulatu védőnővel:-) (gyerekként nekünk is mindig könyörögtek, hogy együnk valamit, ne is értettem, miért tunkolják, majd eszek ha éhes leszek-gondoltam én is és öcsém is. felnőttünk gond nélkül:-))

2008. nov. 8. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgul, szerintem nincs gond, a babó tudja mennyi kell neki. És 6 hónap körül igyis-úgyis kevesebbet kezdenek el enni a babák. Az én lányom 3000grammal született, most 6 és fél hónapos 7100gramm, 67cm. 5X eszik egy nap,reggel 7-kor 220-240ml, 11kor gyümi+tápszer kb.180-200ml, 3kor főzelék+pici tápszer 160-180ml, este 7-kor tápszer+tejpép kb.200-220ml. este 11kor kb. 200-230ml.A foga miatt meg lehet, hogy csökken az étvágy, nekünk most bújt ki az alsó kettő múlt héten, és előtte 2-3 hétig alig evett valamit, alkalmanként 130-180ml között, akkor én is tiszta para lettem, de aztán megjött az étvágya. Szóval lehet, hogy csak a foga jön. Ja, és persze minden babó más, valamelyik vékony valamelyik duci, és mindkettő egészséges, azt mondják, míg nem kezd el fogyni addig nincs komoly baj. Ja és a védőnőm Cebion cseppet is javasolt nekünk, mikor nagyon nem evett, mert annak van étvágyjavító hatása is.
2008. nov. 8. 17:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj, szerintem sincs baj.

Elég nagy súlyal született, és most is nagy baba. Legalább is az enyémekhez képest. A kisfiam 10 hónapos, és nincs még 8 kiló!

Nyugi:)

2008. nov. 8. 17:27
 7/8 anonim ***** válasza:
az én fiam 5,5hos hasonló a napja reggel 6 160tápi 10gyümi fél üveg 2kor főzi kb fél üveg kicsi tápi kb 80ml 6kor vagy főzi vagy tápi 160ml attol függ milyen kedve van,22-kor 160 tápi.nekem azt mondták napi 500ml tápszert meg kell ennie.1honappal ezelőtt napi 200ml nem evett meg kb 2hétig 80ml evett 4 oránként.ne aggodj semmi baj ameddig tartja a súlyát
2008. nov. 8. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Erre azt szokták mondani a babák mindig tudják mennyit kell egyenek és mennyit kell aludjanak, ezt nem tudod szabályozni. Sztem ne aggódj!
2008. nov. 9. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!