Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos és nem kúszik, volt...

8 hónapos és nem kúszik, volt valakinek hasonló probléma? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 hónapos.

Feszes a nyaka és az izomzata picit lazább, gyengébb a vállöve.

Hasrol hatra és hatrol hasra forog már 3,5 hónapos korától, viszont nem kúszik, nem mászik.

Járunk tornára, már kezdi szépen kitolni magát, igaz nem tartja nyújtott kézzel sokáig meg meg magat.

Volt hasonló valakinek?

Ugye nem lett értelmi problémája a babajanak?

Vagy akinek a kuszas kimaradt, nem lett valami gond pl tanulási nehézség?

2019. jan. 26. 21:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A Dévényes érti a dolgát,nem véletlenül kéri általában a kórházi papírokat,az anyukáét és a babáét is. Pont azért,mert nézik a szülés körülményeit. Sima szülés volt,vagy császár,mennyit vajúdtál,stb. Nálunk részletesen érdeklődött a terhességről is,h minden rendben volt-e. Szóval mindezeket együttesen figyelembe veszik,erre épül aztán a kezelés is.

Rendben van szerintem a gyermeked.

És csúszhat kicsit a mozgásfejlődése a testi állapota miatt,de ettől még hidd el,nem lesz értelmi fogyatékos. Ahogy írta valaki,ezt nem befolyásolja a mozgás.

2019. jan. 27. 11:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy egyes esetekben találnak összefüggést, de! Én abszolút nem másztam, viszont nagyon hamar felültem. Járni meg hátrafele tanultam meg...ennek ellenére a doktorimat kezdem el írni nemsokára, van 2 diplomám. Mindig jó tanuló voltam, de csak a vizsgáimra tanultam (középiskolában). Talán annyi hozadékom van, hogy nagyon sokáig olvashatatlan volt az írásom, ezért nagyon lassan kellett írnom. De ezt is kiküszöböltem.

Nem kell minden ilyen butasággal a frászt hozni a kismamákra. Az persze más, ha a mozgáskimaradás miatt elviszik kivizsgálni, és kiderül, hogy van valami baj a kicsivel. De ott az ok a betegség, az okozat meg a mozgáskimaradás. Nem szabad a kettőt összekeverni!

Hogy válaszoljak a kérdésre, nincsen semmi baj. Ráér még vele. Pláne, ha próbálkozik már, csak nem jön össze. A laza izomtónus miatt meg ne aggódj, ha jártok tornára. Ha valami nem oké, a doktor úgyis mondja.

2019. jan. 29. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!