Nektek be van oltva a gyermeketek bárányhimlő ellen?
Sziasztok. Babám 11 hónapos. Nem tudom, hogy mikor adható neki a védőoltás, vagy az kötelező?
Szeretném beoltatni, olvastam, hogy egy 4 éves kislány meghalt a szövődménybe.
Itt sokan keverik a fazont a szezonnal.
Egyenlőre nincs még a kötelezők között. 15-18 hónap között fogják beadni az elsőt. Ha vmikor végre bevezetik, akkortól lesz ingyenes és aki addig kiesik ebből az életkorbol annak ugyanúgy fizetni kell. érte. Szerdán mondta el ezeket a védőnő.
Azt meg hogy mit ír az internet nem kell teljesen hitelesnek venni, jobb rákérdezni a szakembertől.
Mellesleg 2 éves lesz a fiam tavaszzal és a gyerek orvos és védőnő is azt tanácsolta, hogy csak azelőtt adassuk be, amikor közösségbe megy. Így is teszünk, mivel a családban minden gyerek átesett rajta, tőlük nem fogja elkapni.
Kisfiam már megkapta az elsőt, pár hét múlva kapja az ismétlőt.
3 okom volt beadatni:
1: a szövődmények
2: ha megóvhatom (vagy enyhíthetek) egy fájdalmas, kellemetlen és örök nyomokat is hagyható betegségtől akkor megteszem
3: ha most kötelezővé teszik és szépen mindenkit elkezdenek oltani, mire letelik a védettségi idő nem lesz kitől elkapni vagy csak extrém ritka esetben (lásd kanyaró)
szia . Èn beoltattam a kislányomat . 9 ès15 hónapos korában kapta meg . Most 3 èves ès bárányhimlős 😂😂😂 Ùgyhogy annak ellenère , hogy beoltattuk az oviban mègis elkapta
. De legalább átesik rajta most 🤔🤔🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!