Első válaszoló , Ejjha ezt a " hiteles " információt ne nagyon terjeszd ...
" Az en gyerekorvos aszisztensem azt mondta folosleges"
Mert még ha azt írod hogy XY professzor azt mondta , na de hogy az asszisztensnek mi a véleménye és még ezt itt terjeszted is? Nonszensz.
Gyerek kórházban dolgozom , nagyon sok a szövődményes bárány himlő, és a halál is. Csak ugye ezek nem kerülnek napvilágra.
2019. jan. 20. 12:44
12/28 anonim válasza:
Nem oltattuk be, 3 évesen esett át a bárányhimlőn. Lázas volt fájt a torka de ennyi volt. Ha kezelve van, gyógyszert is van, foglalkoznak a gyerekkel nem lesz gond.
13/28 anonim válasza:
10 igazán nem értem, hogy ezen mi a megdöbbentő? Hogy nem akarunk fizetni valamiért ami ingyen van? Amíg itthon dekkolunk, nem jár bölcsibe, addig nem kap el bárányhimlőt. Mi amúgy rengeteg fizetős oltást beadattunk, ne legyen már neked akkora gond ha nem fizetünk az ingyenes oltásért. De gondolom muszáj volt beszólni, valahol máshol éld ki a frusztrációdat!
14/28 anonim válasza:
Akkor is szánalmas.
2019. jan. 20. 13:00
15/28 anonim válasza:
14 szerintem meg inkább az a szánalmas, hogy itt böfögsz fel hülyeségeket, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnál.
2019. jan. 20. 13:09
16/28 anonim válasza:
9 hónapos kortól adható az oltás, 2-ször kell beadatni, 4-6 hét különbséggel, elvileg már ingyenes kellene, hogy legyen, de ha nem, akkor kb. tízezer ft egy oltás ára.
2019. jan. 20. 13:12
17/28 anonim válasza:
Kb 1 ève adattam be nekik.
Rettegek a bárányhimlőtől, de magamra meg sajnàlom azt a 20ezret érte :/
Sosem értettem egyébként, hogy miért nem kötelező! Jó, van akinek meg se' kottyan, de más meg rohadtul megszenved vele...
2019. jan. 20. 13:30
18/28 anonim válasza:
Lányom nincs beoltva, és nem is tervezem.
2019. jan. 20. 13:38
19/28 anonim válasza:
Nagyobbik gyermekem mar beoltattam 2.5 evesen. A pici meg vagy igy, vagy ugy, de meg fogja kapni az oltast!
2019. jan. 20. 13:57
20/28 anonim válasza:
Látom elég sok rossz információ kering. Már ingyenes az oltás 2019. január 1-je óta. 1 éves kortól adható, extra esetben legkorábban 9 hónaposan. 2 oltásból áll, nem 5 évig véd az oltás, hanem örök életre. Olyan védettséget ad, mintha átesett volna a betegségen az illető. A bárányhimlő ma már nem olyan, mint sok éve, nagyon veszélyes, szövődmények között említeném meg a meddőséget, lányoknál és fiúknál is. És ez csak egy “enyhe” szövődmény. 2 éves lányomat beoltattam 1 évesen és a 4 hónapos kisfiamat is befogom 1 évesen, ez nem kérdés számomra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!