Mit jelent a 9 hónapos kisfiamnak a véreredményében az, hogy az MCV értéke továbbra is alacsony?
Átlagos sejttérfogat (angolul Mean Corpuscular Volume – MCV)
Csökkent MCV esetén a VVT-k kisebbek az átlagosnál (mikrociták), ilyen vashiányos vérszegénységében és talasszémiákban fordul elő.
nem értek hozzá csak szeretnék segiteni és magam is szenvedtem olyan szintü vérszegénységben hogy már a hematológiára küldtek csak azt felejtették el az orvosok hogy abban és az azt megelőző hónapban 12 kémcsőnyi vért vettek le talán emiatt. De kimagyaráztam hogy ha most ott megint levesznek 7 nagykémcsőnyit - teljes vérkép - attól nem lesz több vérem.... szóval megúsztam de kaptam intravénás vasat... - nem volt kellemes-
szóval nem értek hozzá de a HGB haemoglobin szint eltérését és a FE szabad vas szint eltérését figyeld hogy mennyivel kevesebb és próbáld kieszközölni hogy ahhelyett hogy tűpárnának néznék a gyermeket inkább adjanak neki vasszirupot vagy tablettát és számolni kell vele hogy hosszú a felszivódási és teljes beépülési ideje.
Minden jót a kisfiadnak legyél vérmes!!!
ezt a honlapot azért mentsd el mert jó a leletmagyarázásban ... nekem már régóta megvan. ( épp az előzmények miatt)
Ne a legrosszabbra gondolj!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!