Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknél 7 év korkülönbség...

Akiknél 7 év korkülönbség van, azok válaszolnának?

Figyelt kérdés

Majdnem 7 év van a két gyerek között. A pici 2 hetes, mind a kettő lány. Milyen volt nálatok az első pár hét, hónap? Nem volt féltékeny a nagy?

Nálunk nem kimondottan féltékenység van, de látom, hogy a nagyot picit bántja, hogy már nem csak ő van. Szereti a kistestvérét, terhesség alatt is várta. Gondolom előbb-utóbb el fog ez múlni, de nem akarom, hogy rosszabbra forduljon.

2019. jan. 11. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Gyerektől is függ. A nagylány majdnem 5 éves volt, amikor megszületett a kisebbik lányom. Soha semmi baj nem volt. Most vagyok terhes a harmadik gyerekkel, a kisebbik lányom majdnem 7 éves, de már most féltékeny.
2019. jan. 11. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem a nagyobb fiú. Később, majd két év múlva jött ki rajta. Folyton fájt a hasa, bepisilt, haza szökött iskolából.

Pszichológus hozta helyre. De hamar, nem kellett sokáig járni.

2019. jan. 11. 12:21
 3/7 anonim ***** válasza:
65%
Az idősebb úgy törődött vele, "akár az anyja". Mdketten fiúk.
2019. jan. 11. 12:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Első és második között nekem is 7 év van, szintén lányok. Voltak gondok, féltékenység, hogy nem csak ő van, meg hogy mások az elvárások felé, plusz nehezen dolgozta fel, hogy ő már iskolás, vége a "babakornak" , és ugye ott volt a húga, aki kisbaba. 2 év telt el, javult a helyzet már, nagylányosabb, más dolgok érdeklik. Augusztusban született meg a legkisebb, szintén lány. Szereti mindkét húgát, de a picit valahogy könnyebben jobban elfogadta már.
2019. jan. 11. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
A lányom augusztusban született, a fiam szeptemberben töltötte a 7et, és akkor kezdte a sulit is. De semmi gond nem volt, első perctől imádja, ahogy a kicsi is. Bár már 2,5 éves, rajongásig szereti a bátyját. Én azt csináltam, hogy mivel jó idő volt, így miután hazajöttünk a kórházból (hétfői nap, pénteken született a lányom), pár nap múlva kettesben elsétáltunk a cukrászdába, majd haza, végig beszélgettünk. Jó sokáig tartotta a séta, mert 1 héttel a császár után még nem mozogtam valami jól, de fontos volt, hogy érezze, hogy nem hanyagolom. Itthon is többször volt, hogy megetettem a kicsit, leraktam aludni, a naggyal meg meg kimentem focizni, tollasozni. Bár ezt most az időjárás miatt nem lehet megtenni, de próbálj vele sokat kettesben lenni, ha a kicsi alszik, akkor leülni vele kirakózni, társasozni. :)
2019. jan. 11. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
A nagyobbik öcsém 7 évvel fiatalabb nálam, engem zavart. Persze szerettem, meg mindig is akartam tesót, de rossz volt, h anyukám nem tudott annyit segíteni a tanulásban és hirtelen önállóbbnak kellett lennem, mert ugye én már nagy voltam... Szerintem ez is közrejátszik abban, hogy minél kisebb korkülönbséget akartunk a gyerekek között. A 2 nagylány közt 14 hónap van, még 2-t szeretnénk, őket is minél előbb.
2019. jan. 11. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Előtte sokat beszélgettünk. Szoptatás közben is, vagy leckézünk, játszunk. Rendszeres program a séta, a pici alszik, mi meg fagyizunk, csokizunk, és beszélgetünk.

Nálunk most az okoz gondot, hogy a pici 2 éves, és teljesen meg van bolondulva a tesóért. Nagyon nehéz sírás nélkül lefoglalni, hogy nyugtot hagyjon a nővérének. Vele eszik, fürdik, egyfolytában a fenekében van, és ez így egy 10 évesnek fárasztó.

2019. jan. 11. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!