Aki volt már neurológiai vizsgálaton a babájával, leírná a tapasztalatait?
Attól függ mikor, hol, ki csinálja és miért a vizsgálatot.
Nálunk egyszemélyes vizsgálat volt (először) 5,5 hónaposan. Dobálta, forgatta az orvos felvezetés nélkül, vizsgálta a primitív reflexet és leépülésüket. A picúr végigordította.
Megkésett mozgásfejlődés miatt voltunk, nem tartotta a fejét 3 hónaposan, azért utaltak be, ennyi volt a várólista (közben magán már foglalkoztunk vele, de még bőven fennállt a gond).
Köszönöm! Nálunk is ez a gond?
És hogy alakult ezután? Milyen terápiát javasolt a neurológus? Én a Dévényben gondolkodom.
Gezenguz alapítványnal voltunk, nálunk is felmerült a megkésett mozgás fejlődés. Az én kisfiam nem akart forogni, mikor javasoltak, mire eljutottunk az időpontig már igen, de addig is járt alkalmanként tornára.
Ő a vizsgálatkor 8 vagy 9 hónapos volt. Egy gyógytornász és egy neurológus vizsgálta közösen. Inkább k játékos volt, de mellette nsgyon alapos. A kisfiam vegigsikongatta, nagyon jó élmény volt, közben végig mondtak nekem is mit néznek és miért.
Ő addigra túlhaladt mozgasban és lassítani kellett, ezért úszást javasoltak, addig is jártunk, ugyanúgy a gezenguzba, de azóta heti két alkalommal megyünk. A fiam már 15 hónapos, mindenben utolérte a kortársait (koraszülött volt), amiben van egy kicsi, de egyre kisebb a lemaradás az a merete
"szerintem minden gyerekre rámondják, hogy feszes, vagy laza, aztán kell vinned tornáztatni"
Max a fizetős helyeken, de államiban hidd el, nem. Ott több hónapos várólista van és így késve is kerülnek be a gyerekek, hosszabb a rehabilitáció.
Mi pl (első vagyok) az 5,5 hónaposan elvégzett vizsgálat után 13 (!) hónaposan jutottunk be tornára. Nyilván addig is hordtuk magánba, de még amellett is szükség volt kezelésre. Nem jött helyre pár alkalomtól, nem csak rámondták, hogy laza. Most 3,5 éves és még mindig kell fejlesztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!