Gizella névről miba véleményetek?
Tudom, hogy Gizi mami öreg paraszt nénis.
De ha ettől eltekintünk, szerintem megállja a helyét a mai nevek között is. Most újra divatos az -ella végződésű nevek (Izabella, Mirella..)
Nekem az Emília és Amália kategória.... Nem igazán tetszik, inkább idősebb nő jut eszembe róla és a volt óvónénim 38 évvel ezelőtt.
Amúgy vállalható név.
Gizus becenév cuki :)
Gizella... nem rossz amúgy, szokni kell
csak addig tűnik öregesnek amig meg nem szokják..
Én is olyat adtam amire sokan mondták hogy ne adjam mert öreges.. (Julianna lett)
Aztán mindenki elfogadta, megszokta. de pl. : soha nem hagytam Julisnak,Juliskânak, Julcsának becėzni..
Paraszt szó jelentése
Földművelő személy, aki mezőgazdasági munkát végez; aki termőföldön termesztett növényekből és állattartásból él.
A falvakban jórészt parasztok élnek. Sok parasztnak saját földje van.
További részletezés
1. A földműveléssel foglalkozók összessége; a mezőgazdaságban dolgozók együtt.
A vidék fejlődése a paraszton múlik. A mai kor parasztja saját földjét műveli a saját gépeivel.
2. Történelmi: Telkes fölművelő ember a feudalizmus idején, aki a földesúrtól kapott földön gazdálkodott, és neki ezért cserébe különféle kötelezettségekkel tartozott (adófizetés, robot); jobbágy.
A paraszt a középkor végén földesurának termény- és pénzadóval, valamint munkabeli szolgáltatásokkal tartozott. A paraszt a földesúr tulajdonában levő földet is művelte. A paraszt tizeddel adózott az egyháznak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!