Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekneurológiára kell menni...

Gyerekneurológiára kell menni a babával, az bajt jelent?

Figyelt kérdés
2008. nov. 6. 15:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mit csinál a gyerek-neurológus? Mindenkinek kell mennie? Fél éves a bébike.
2008. nov. 6. 15:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen, rutin vizsgálat, nemkell megijedni.
2008. nov. 6. 15:23
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
A gyermek idegrendeszerének érettségét vizsgálja.
2008. nov. 6. 15:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem kell mindenkinek menni. Az én kisfiam 7,5 hónapos, és nekünk sem kellett menni. Sőt egyik ismerősön sem kellett vigye a babáját neurológiára, pedig nagyon sok kisgyerekes ismerősöm van. Miért nem kérdezted meg a gyerekorvost, hogy nektek miért kell menni? Én úgy tudo, hogy oda a koraszülött babákat szokták vinni ellenőrzésre, és azokat a babákat, akiknek van vmilyen problémájuk, ami idegrendszeri eredetű lehet.
2008. nov. 6. 17:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hogy mindenkinek kell-e mennie. Nekünk kellett, a következő történt:

Hörghuruttal bekerültünk a kórházba 5 hetesen, ahol a dokik észrevették, hogy a kislányom ívben hátrafeszíti magát. Szerintem ez egy teljesen normális reakció a stresszre, de ők nagyon felfújták. Állítólag az agykárosodott babák szoktak ilyet csinálni. Elküldték koponyaröntgenre, meg megvizsgálta egy gyerekneurológus. A vizsgálat maga kb. 2 perc volt, azt nézte, hogy megvannak-e a szükséges ösztönei, képességei, hangra reagál-e, tartja-e magát. Az volt a dokinak a baja, hogy nem tartja a fejét. 3 hónaposan vissza kellett menni kontrollra, meg tornát írtak fel neki. Megnéztem az interneten 3 hónaposan kell tartania a fejét, 5 hetesen még nem. A tornát sem csináltuk, mert végigüvöltötte.

A 3 hónapos kontrollon meg az volt a dokinak a baja, hogy a gyerek ökölben tartotta a kezét. Mondtam neki, hogy 2 órát vártunk (pedig időpontra mentünk), a gyerek éhes, álmos, melege van, ezért ideges, és ezért szorítja ökölbe a kezét. Otthon kiengedi. Megint felírt egy tornát, és 6 hónaposan visszahívta. A váróban is teljesen egészséges gyerekek voltak, akiket szintén állandóan visszarendelgettek. Én többet nem vittem oda, a gyerek most 7 hónapos, csinál mindent, amit kell.

Megkérdeztem a védőnőt, azt mondta, hogy ez a torna nem túl hatásos, ha tényleg baja van, vigyen el a Dévény klinikára, az ő gyerekét is ott kezelték, sokkal jobb (persze fizetős).

A gyerekorvosom meg azt mondta, hogy ezek a gyerekneurológusok mindenkit behívnak, vizsgálgatnak, mert ezért kapják a TB-től a pénzt. 3 éves koráig vissza fogják hivogatni, hiába nincs semmi baja. Szerinte teljesen rendben van a gyerek, hagyjam. Ha tényleg baja van, nem nagyon tudnak mit csinálni vele.

Szóval szerintem vidd el, hogy megnyugodj, de ne nagyon vedd komolyan őket. Miért hívtak be?

2008. nov. 6. 17:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Azért megyünk, mert egy ideig, 7 hetes korától fordult hátról hasra és az utóbi 2 hónapban meg nem. 5,5 hónapos. Se hasról hátra se fordítva.
2008. nov. 6. 17:44
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyermekem van és egyikkel sem kellett menni.
2008. nov. 6. 18:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha már csinálta, akkor tudja csinálni, csak valamiért nincs kedve. Neked is tornát fognak javasolni. Főleg azt, hogy legyen sokat hason, mert attól erősödik a nyaka, háta, és az kell ezekhez a mozdulatokhoz.

Egy barátnőmnek 9 hónapos volt a kisfia, amikor átfordult. Kicsit csodálkozott, de nem vitte orvoshoz. Most 2 éves, jár, beszél, csinál mindent, amit kell.

Ha egyébként élénk, rúgkapál, figyel a mozgásra, hangokra, akkor nincs semmi baja.

2008. nov. 6. 18:12
 9/11 A kérdező kommentje:
ívben hátrafeszíti magát? ezt a iénk is csinlja...asztem akartosság
2008. nov. 6. 19:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia!Minket azért rendeltek be mert nem tartotta a fejét.Ott kiderült, hogy gyengébb a nyaki és a háti izomzata.Tornáztatni kellett, még kétszer visszahívtak minket kontrollra, aztán teljesen rendbejött.Nem is kellett többet mennünk.Most 18 hós egészséges kisfiú
2008. nov. 6. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!