Megcsikartam véletlenül a lányom arcát. Ugye nem lesz semmi baja? Mit csináljak vele? 2 hónapos
Nem lesz baja, te pedig innentől jobban figyelsz, automatikusan.
Van, hogy saját maguk csikarják össze, de az is nyom nélkül gyógyul.
megcsikarta = megkarmolta
Nem lesz semmi baja.
Értelek, de pl. felénk is használatos a csikarás, mint a karmolás szinonimája (JNSZ megye). :)
Szintén JNSZ megye, használjuk mi is ezt a szót.
Amúgy nem lesz baja, elmúlik.
Milyen gyönyörű a magyar nyelv!!!! Tudom nem a kérdésre a válasz de leírom. Felénk mind a két szót ugyanarra használják kis különbséggel. Csikar: valamit, valakit megcsikarunk amely kis sebet éjt, nagyrészt véletlen elszenvedett kisebb sérülés. Vagy csikar a pocakunk. Pl Marika véletlenül megcsikarta Jozsikat. Karmol: olyan, gyakran szándékosan ejtett seb amely sokkal kierjettebb a csikarasnal. Pl Marika megkarmolta Jozsikat ezért osztalyfonokit kapott. Szívesen megmutatnam a különbséget képeken de rajtam se csikaras se karmolas nyom nincs jelenleg:)
A kérdésre válaszolva. Szerintem semmi baja sem lesz a babának de azért neogranormonnal vagy bepanthennel kend be hogy hamarabb gyogyuljon. Legalábbis is én annak idején így csináltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!