Vannak olyan dolgok amiket babáitoknak nagyon drágán (megbánva) ill. árát nem sajnálva megvettetek? Csak őszintén!
Soha nem vettem ilyen drága,és divatos dolgokat egyik gyerekemnek sem. Sőt,még drága un.fejlesztő játékokat sem.
Nem is bántam meg soha.
Nem semmit, tájékozódtunk szülés előtt egy fiatal párnál, akiknek nem sokkal előttünk született babájuk. Felírtunk mindent és mindent ki is húztunk a listáról (úgymint: orrszívó, fülhőmérő, csecsemőmérleg, kiskádba való bizbasz, légzésfigyelő, szoptatóspárna, sterilizáló, cumisüveg, steril aventes cuccok)Mellszívót én is vettem egy tízes volt, nem használtam csak egyszer, mondjuk akkor jó szolgálatot tett.
De játékokkkal sokszor túllőttünk a célon, de végül is mind kihasználásra került, ha nem is rögtön. Mondjuk azokból az egyetlen ami semmire nem jó, pont a szülőkormányos tricikli, de ezt legalább kaptuk.
Egy két jàtékot megbántam mint fisher price aranyhal, fisher price elefánt, nem játszott vele lányom és 5-7 ezér volt.
35 ezerért vettem fisher price hintát nagyon szerettük igaz csak 6 hónapos koráig használtuk, és most vettem egy játék sátort konyhával 35.000ért. Szuper játék, bemàszunk lányommal főzünk babázunk.
Végülis ha úgy veszem nem "bántam meg" semmit hiszen kezdő anyukaként nem tudhattam sokmindent, ezért úgy veszem hogy ezek a "tanulóköltségek" is a babavállalással járnak :) De ha végignézem akkor valóban vettünk sok olyan dolgot ami nem hiányzott volna ha nincs:
Fülhőmérő - mert nem megbízható
sok sok ruha - nem kis pénzért abból sok olyan van ami talán 1x ha rajta volt és sok olyan amiről menet közben derült ki hogy nem praktikus ezért nem nagyon adtam rá
Játékok - kevesebbel is simán el lett volna, van amivel nem is nagyon babrált soha csak én gondoltam hogy na majd ez biztos nagyon tetszenu fog neki de le sem tojta. Rá kellett jönnöm hogy nem a játék köti le a babát hanem én vagy apa :)
Légzésfigyelő - velem alszik úgyhogy nem tudtuk használni
Járóka - alig volt benne párszor, azt is csak azért hogy használjuk ha mr megvettük
talpas biztonági fürdető - 1x raktuk bele de sír úgyhogy ment a suffniba
ennyi jutott most eszembe
Pesztonka elektromos orrszívót 8500 Ft-ért. Semmit sem szív. A porszívóst használjuk inkább.
Ezenkívül más drága holmit is megvettünk, de még egyiket sem bántam meg, mert jó hasznát veszem.
Viszont szülésre készüléskor beleugrottam pár hülye kiadásba. Brendonban vettem két nagyon drága hálóinget, pedig összevérezni(bocsánat!) jó lett volna olcsóbb is. Vettem egy csomó eldobható bugyit is, egy volt csak rajtam belőlük.
ELőRE megvettem jó ég tudja hány doboz melltartóbetétet meg szoptatós melltartót meg More Milk tablettát(6ezer) meg ki tudja hány doboz szoptatós teát, szoptatós párnát szoptatós kismama felsőt, bimbóvédőket, mellápoló krémeket...és nem tudtam szoptatni rendesen. :(
Én a légzésfigyelőt és a bébiőrt bántam meg, egyiket sem használjuk, ill. a bébiőrt használnánk, de semmit nem ér, mióta ki kellett vennem a babás részét a kiságyból, mert nem érzékel 30 centi távolságon túl semmit, pedig 12 000 volt, philips avent. Panelban egyébként felesleges. A légzésfigyelőt én parakütyünek tartom, csak azért vettünk, mert kis súllyal született a babánk, és szólt a doki, hogy kellene, de utáltam, mindig elfelejtettem kikapcsolni, mielőtt kivettem volna a babát a kiságyból, és úgy kellett visszaszaladni a csipogás miatt, szopit zavart meg, stb. Aztán egyszer kimerült benne az elem, azóta nem cseréltük ki, most már lassan 8 hós a kislányom, szerintem már nem is fogjuk.
Ezen kívül egy 54-es méretű téli anorák 10 000 Ft, a babánk utálta, alig bírtuk, ráadni, így végül bundazsákot használtunk.
Mi a 60 ezres babakocsit bántuk meg, jó lett volna egy használt, sokkal kevesebbért. Alig tudtuk használni, mert 4.-en lakunk, és nincs közös tároló, vagyishogy azt hagyjuk... Így hiába alakítható ülőssé, úgy sem tudjuk használni, mert hatalmas helyet foglal, és nem bírom a gyerek mellett hurcolászni. Most veszünk egy 3 kilós esernyőkocsit...
Ja, és megvettük a pelenkázót is, de sosem használtam, mindig a nagyágyon pelenkáztam. Már jóval olcsóbban (használatlanul) túladtunk rajta :(
Ami még drágább volt, de jól tettük, hogy megvettük:
- homloklázmérő
- babzsák
- mellszívó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!