Van más 17 hónapos kisgyerkőcnek is naponta többször széklete?
Kislányom 17 hónapos lesz,de nekünk általában 3-4x is van kakis pelusunk egy nap.Mindíg inkább hígabb és nem igzán bogyós.Normális ez?(Bár most fogzunk(szemfogak)!)Bocsi a furcsa kérdésért!
Mindenkinek köszi a választ!
nem volt napi több széklete
volt már egy hasonló kérdés a hig esetleg nyálkás széklet fertőzése utal nem fogzásra .
A fogzás járhat lazább széklettel, de sohasem vizes hasmenéssel! Ebben az esetben betegségre kell gyanakodni. A lazább széklet a fog kibújása körüli napokban kicsípheti a popsit, ezért ilyenkor érdemes gyakrabban pelust váltani és gondosan krémezni a popsit.
A hasmenéssel járó fogzást három féle homeopátiás szer is segíthet leküzdeni:
A Kreosotum D30 azoknak a babáknak való, akiknél a hasmenés mellett fokozott nyugtalanság, duzzadt kékes-vörös íny tapasztalható. A baba csak kézben nyugszik meg. A széklet bűzös, és kimarja a kicsi popsiját. Négyóránként 2-3 golyót adhatunk neki.
A Rheum D30 akkor jó megoldás, ha a baba széklete savanyú szagú és kicsípi a popsit, a csecsemő nyugtalan, nyűgös. Napi 3 alkalommal 2-3 golyót adhatunk neki.
Az Aconit D30 azoknak a babáknak válik be, akik belázasodnak, székletük zöldes-vizes, nyugtalanul sír, sokat iszik. Melegre rosszabbodik az állapota, friss levegőre, valamint egy nagy alvás után javul. Félóránként 1-1 golyócskát adhatunk a kicsinek, max. naponta 6-8 adagot.
Utolsó vagyok. Nézd ezt találtam, hátha segít!
SZia!
AZ én 21 hónapos fiamnak születése óta mindig napi több kakija volt és van most is (és neki sem formált a széklete). Nekem azt mondta a gyerekkorvos és a gasztroenterológus is, hogy ha általában így van, akkor nála ez a normális.
Mondjuk neki 3 hónapja még többször van, sokszor napi 5-6 is, de mivel negatív lett a laborvizsgáat eredménye, a tej- és a lisztérzékenységet is kizárták és egyébként is szépen gyarapodik, így azt mondták, hogy ekkora korban még ez is belefér.
Azért szerintem beszélj az orvossal, de tényleg lehet, hogy a fogzás is belejátszik.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves második válaszoló:nekem is azt mondta a gyerekorvos,hogy ha fogzik akkor lehet hasmenéses és nyálkás a széklet.De azért a jövőhéten újra rákérdezek a gyerekorvonál.Egyébként szerintem az én kislányomnak gyorsabb is az emésztése mint az átlag,mert nekünk általában is több kakis pelusunk is van egy nap,és mind inkább lazább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!