Ti miert, vagy miert nem hasznaltok moshato pelenkat?
Erdekelne, hogy aki hasznal, miert hasznal, mik az elonyei.
Illetve hogy aki nem hasznal, az miert nem?
Mik a szempontjaitok? Pro es kontra erveket szeretnek, es erdekelne, hogy aki nem hasznal, az probalta-e, ha igen, miert nem valt be?
Keresem az elonyeit es a buktatoit.
Mindenben védem a környezetet és csökkentem az ökológiai lábnyomot, de ebben nem.
Komposztálok, kerülöm a csaomgaolást, a szállítámányozást, nem veszek adalékos-parabenes-sls-es dolgokat, termelek kiskertben, ahová lehet, nem autóval megyeg stb.
De eszem ágában sincsen pelenkákat ürítgetni, mosogatni, szárítgatni, pakolgatni stb. Sem idő, sem kedv, sem energia nincs rá.
" de basszus, a kakit nem tárolod, szagolod! megy a vécébe, és a pelust meg nagyjából kiöblíted, úgy megy a szennyes pelenkák közé. "
Hogy, vizesen? Tehát akkor ott poshad valami tartóban vizesen? És ez mennyivel jobb mintha a sz**rt szagolnad?
"Hogy, vizesen? Tehát akkor ott poshad valami tartóban vizesen? És ez mennyivel jobb mintha a sz**rt szagolnad?"
a mosipelust szokták vizesen, sőt, eleve (ecetes, teafaolajas) vízben is gyűjteni.
2 nap alatt nem büdösödik be.
Szia! Mi azt használunk, igen. Nagy testvérnél szuperül bevált, a kicsinél alap volt, hogy nála is ezt használunk. Sokáig tudnám részletezni főleg az előnyöket, meg persze hátrány is akad, ha keresek.
Talán ami nem mindig hangzik el mint hátrány az a gyakrabban történő csere. De ez egyben az előnye is, hiszen kevesebbet ül a baba a pisiben. Mi annyira átálltunk már, hogy szinte semmi sem akadály. Én már egy-két napos utazásból se csinálok ügyet. Viszem a pelusokat és itthon kimosom. Előny még, hogy hamar megérnek a szobatisztaságra. (De lehet, hogy erről másnak más tapasztalata van) Hátrány, hogy azért kell foglalkozni a mosással, teregetéssel. Némi plusz idő, de úgy gondolom, hogy ez se vészes.
Úgy gondolom, hogy nem feltétlenül mindenkinek jön be. De buktató sincs benne. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor próbáld nyugodtan. Egy-egy darabbal is el lehet kezdeni.
Ja, meg azt kihagytam, hogy sokkal jobb a bőrüknek. Textilben híre sincs a pelenkakiütésnek, pedig krémet se használtunk. A kicsi ekcémára hajlamos és az egész testét kiütötte már (talán tejallergia? de nem derült ki) pár alkalommal, kivéve a pelenka alatti részeket. Ez elég meggyőző volt, hogy jobb a bőrnek. Mert ugyanakkor emlékszem, hogy a még eldobhatós (pampers) újszülött tesójánál csak pislogtunk, mikor hazajöttünk a kórházból, hogy mi ez a sok pötty. Akkor persze a krémezés ellenére is kijött.
Nem biztos, hogy érzékeny bőrű lesz a babád, de ha mégis akkor ez tud segíteni rajta.
Bàr nincs még gyerekem, de szerintem nem fogok használni moshato pelenkát.
A facebookom tele volt eldobhatós pelenka hirdetésekkel ahol csak mosipelusos anyukák kommentjét lehetett látni. Borzalmasan viselkedtek. Az az erőltetés amit leművelnek. Mert hogy környezet barátabb stb..
Én azért kívàncsi lennék a mosipelenkàs anyukàkra, hogy hànyan használnak mosható betétet és intim kelyhet, betét és tampon helyett. Mert szerintem a betététből és tamponból több szemét jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!