Alig 8 kiló 1 évesen? Tényleg én etetem rosszul?
A babám 3900 grammal és 54 centivel született. Tápszeres baba, de már mindent eszik a szó szoros értelmében. Volt 1-2 betegsége, enyhébb lefolyású, általaban azért, mert kérésem ellenére "körbenyalogatták" betegen. Nem rég elég komolyan beteg lett, megjártuk a kórházat, utógondozást évekig igényelni fog. Sem éjjelem, sem nappalom nem volt, erre a család idős ága még " belém is rúgott", nem volt elég rossz nekem. 8 kg, 74 centi a babám és azzal idegelnek, hogy sovány, azért beteg, mert nem adok rendes kaját ( értsd csülökpörkölt krumplival és társai. ), nyomorékot csinálok a gyerekből, meg allergiás lesz, meg beteges és hasonló szépségek. Lassan a kialvatlanságtól már semmiben nem vagyok biztos.
A következő a napi evés:
Reggeli: 250 ml tápszer+10-15 kenyérkatona, általában sajttal, mert az a kedvenc.
Tízórai; 230-270 ml- nek megfelelő mennyiségű
gyümölcs par szem kekszel
Ebéd: 250-300 ml főzelék hússal vagy ugyanez csak darabosan párolva, gyakori, hogy 15-20 baakanál leves is bemegy
Uzsonna: 200-230 hazi krémtúró\gyümipép\virsli\kenyérkatona vagy bármi, amit elé teszek.
Vacsi: az, amit mi is eszünk, gyakori, hogy az a masnapi ebéd is. Nem mértem még soha, de jó nagy adagot megeszik.
+1 250 ml- es tápszeradag lefekvés előtt.
3-5 deci víz egész nap.
Ez most sok vagy kevés? Min kellene változtatni? Több kaját nem tudok a gyerekbe tuszkolni. Egész nap jön- megy, meg sem áll, mászik mindenre. A környezetünkbe mindenki panaszkodik, hogy nem eszik a gyerek, még is 10-12 kilók és elhülnek az enyém étvágyán, a család szerint meg éheztetem
Ennek a tizedét megette volna a gyerekem, már örültem volna. :)
Úgyhogy nem tudom, hogy tömhetnéd tovább, de szerintem felesleges.
8 kg pont jó 75 centihez.
Enyém 9,3 kg volt egyévesen, de 80 centihez. Nem volt vékony.
Most volt nagybeteg, nem is értem, mit gondolnak...
A család időseit pedig kérjétek meg, hogy ne rúgjanak belétek, éppen elég gondotok van nélkülük is.
Barátnőm gyereke másfél évesen 8 kiló.
Valtozatosan de keveset eszik, egészséges, annyi hogy kis vékony. De ez nem jelenti azt hogy beteg lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!