Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeparációs szorongás?

Zsan95 kérdése:

Szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A babám 6 hónapos most és az a problémánk hogy megállás nélkül hiszizik és sír. Már tud kúszni, mászni és feláll. Mióta ezeket csinálja semmi nem jó neki. Ha leteszem üvölt, ha játszunk üvölt, ha felveszem és sétálunk üvölt. Tényleg semmi nem jó neki. A fogát nem látom hogy jönne szóval csak arra tudok gondolni hogy ez szeparációs szorongás. Szerintetek az? Mit tehetnék hogy ne hiszizzen folyamatosan? 2 percig örülök ha nem sír

2018. nov. 7. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
A szeparációs szorongás az anyától való elválástól való félelem. Amit leírtál, az más lehet, mert ha veled van, akkor is üvölt.
2018. nov. 7. 12:00
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Ez szerintem sem szeparáció...nem evett valami olyat amitől fájhat a hasa? Vagy ha szopiztok vajon a tejed elég neki? Hogy alszik? Nincs e szorulása...bújkálhat e esetleg betegség benne...mióta tart ez stb. Több infót
2018. nov. 7. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
És ez mióta van? A szeparációs szorongástól tényleg akkor sírna, ha nem lát. Fogzásnak jelei a sok nyál és hogy mindent rágna. Ha ezek nem jellemzők, szerintem is marad a hasfájás vagy más fájdalom, vagy az éhség. Ha szerinted biztos nem éhes, mert látod, hogy totál degeszre eszi magát és van elég kakis pelus, és látszólag nem erőlködik, esetleg végső ötletként kipróbálhatod, hogy adsz neki fájdalomcsillapítót. Ha jobb lesz tőle pár órára, akkor tényleg valamije fájt, ha nem, akkor lelki gondja van, pl. túlpörgött a nagy mozgásfejlődéstől. (Amitől egyébként simán izomlázuk is lehet, és ezért szeretik a masszírozást.:))
2018. nov. 7. 12:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szóval mióta ezeket csinálja, azóta tart a nyűgösség? Lehet véletlen egybeesés is, a foga nem feltétlen látszik előre, az enyémek lassan 1 hete szenvedtek mire megjelent és 2 napon belül át is tört. Addig max tippeltem, hogy a foga lehet, amitől se nem alszik, nem jó neki sehogy ébren sem. Amúgy a fiam pont így volt, lerakni nem tudtam de a kezembe se volt el, csak ha járkáltam vele. De lehet a sok új mozgás kavarta így fel.
2018. nov. 7. 12:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez szerintem semaz, az akkor lenne, ha kimesz a szobabol, es olyankor folyton a sarkadban lenne. Lappango betegseg, fogzas, vagy ha mar el kezdted bevetni az eteleket, akkor hasfajas, utobbi esetben kicsit halasztanam a hozzataplalast, vagy massal folytatnam (gluten, tejfeherje, tojas, szoja, fruktoz tud hasfajast csinalni).
2018. nov. 7. 12:25
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem is valami fájdalom lehet, és fogzásra tippelek. Attól, hogy nem látszik, neki még fájhat.

De ezt igazából neked kell hallani, hogy hogyan sír. Ideges, fàjdalmas, vagy csak nyafogós?

2018. nov. 7. 12:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Inkább a fogára gondolnék.

Előtte napokkal is fájhat sajnos, amikor még semmi sem látszik.

2018. nov. 7. 12:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Igazából ez hetek óta kb 3 hete tart. Nyálazni meg rágcsálni régóta szokott de az ínnye nincs megdagadva és látni se látok semmi jelet a fogra. Lehet hogy tényleg az, de 3 hete tartana úgy hogy más jele nincs? Enni nem hiszem hogy bármit evett volna amitől 3 hete ezt csinálja. Tápszeres baba tehát az én étkezésem se befojásolhatja. Viszont mindíg ezt csinálja mostanában ami azért egész nap elég idegtépő
2018. nov. 7. 14:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Mászni mennyire tud? Mert lehet ,,nem tud" annyira gyorsan elérni dolgokat mint szeretné és az frusztrálja.

Amúgy 8 hónaposan nálunk is volt kb másfél hónap amikor műsor volt ,de csak akkor ha el akartam mellőle menni, mondjuk az apjával akartam a nappaliba hagyni vagy hasonló.Arra azt mondta védőnő, hogy szepa..

2018. nov. 7. 16:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen mászik. Elég utolérni néha.
2018. nov. 7. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!