Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy hónapos babával elmehetünk...

Egy hónapos babával elmehetünk egy esküvőre?

Figyelt kérdés

A szertartásta szeretnék menni, babakocsival mennénk, betolnám, felhetnek, ha nem kényelmes neki, kinegyünk, gratulálunk.

Utána egy 50 fős vacsora lesz, oda úgy gondoltam, hogy egy fél órára bemennénk, ha épp alszik, vagy jól bírja. Ti mit gondoltok? Ez egy reális elképzelés?

2018. nov. 2. 14:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

Nem.

1. A gyerek miatt sem, ugyanis nem akarom, hogy 50 ember behajolgasson a babakocsiba, kifaggassanak mindenről a szüléstől kezdve a szoptatásig.

2. A pár sem örülne szerintem, ha az én babámtól zengene a templom, akár 20 másodpercig is.

3. Én sem akarok feszengeni, hogy mikor indulhatunk már haza, vagy hogy "úristen nyakig rottyantotta magát a gyerek, hogy tegyem úgy tisztába, hogy ne vágjunk tropára semmit".

2018. nov. 2. 16:29
 12/18 anonim ***** válasza:
49%

én nem láttam még olyan értelmes felnőtt embert, aki behajolgatott meg puszilgatott egy 1 hós babát...

én elmennék amúgy, de az én lányom extrajó baba volt, eszik-alszik, 2 hetesen az éjjeleket is végigaludta. De megállnék leghátul az ajtó mellett, és első nyikkanásra kitolnám (ha magadra tudod kötni, az mégjobb lenne). Viszont gratulációk után hazamennék.

2018. nov. 2. 16:58
 13/18 anonim ***** válasza:
43%
Az esküvőre elmennék, a vacsira nem. Fertőzésveszély miatt, túl kicsi még. Elvileg 6 hétig nem jó szülés után hordozni.
2018. nov. 2. 17:55
 14/18 A kérdező kommentje:

Mostanában fogok szülni, az esküvő pedig december 22-én lenne...

Viszont most nagyon elbizonytalanodtam, mert karácsonyra szerettünk volna a nagyszülőkhöz menni néhány napra, ami szintén 15 embert jelent, házastársakkal, gyerekekkel, akkor az sem javallott?

2018. nov. 2. 18:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

mert karácsonyra szerettünk volna a nagyszülőkhöz menni néhány napra, ami szintén 15 embert jelent, házastársakkal, gyerekekkel, akkor az sem javallott?

Egy családi karácsony szerintem teljesen más. Elvagytok a lakásban, többi gyerek is hangos, izgatott, ha úgy van átviszed a kicsit másik szobába, lefekteted. Ha baleset van nyugodtan rendbe tudod tenni.

2018. nov. 2. 19:48
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem mindegy kinek az eskövője! Ha közeli családtagé akkor elmennék! Egyébként lehet szülés után teljesen máshogy látod majd a dolgokat és a hátad közepére som kívánod majd az esküvőt egy hónapos babával!!!
2018. nov. 2. 21:41
 17/18 anonim ***** válasza:
87%

Férjem unokatesója esküvőjét ezért hagytuk ki.

Egyrészt még nagyon pici, nincs kialakult napirend, így nehéz tervezni, másrészt én még olyan zombi voltam a 2 órás alvásoktól, hogy semmi erőm/kedvem nem lett volna egy esküvőn mulatozni.

Megértették, nem lett belőle sértődés.

2018. nov. 2. 22:12
 18/18 Coffelia ***** válasza:
Ha nem szédülnék már (én a szülesem után hetekig roncs voltam fizikailag), akkor simán, de nem babakocsival, hanem kendővel. Akkor nincs fertőzésveszély, viszont van mamaillat és könnyű szoptatás a kendő mögött gyakorlatilag bármikor. Te meg még finoman táncolhatsz is egyet ;)
2018. nov. 4. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!