Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A második gyerek általában...

A második gyerek általában nyűgös, sírósabb?

Figyelt kérdés
Mindenkitől azt hallottam eddig, hogy az első álombaba volt, a második meg úgy kikészített mindenkit, hogy kis híján a házasság is ráment, hogy cseppet sem élvezték az anyaságot a másodikkal. Ez alapján bele kell kalkulálni tervezéskor, hogy a második valószínűleg még kiborítóbb, fárasztóbb lesz?
2018. okt. 24. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Ismerősöknel így van. Anyáméknál fordítva volt. Megszívták velem, mint a torkos borz :D

Senki nem értette hogy mernek még egyet vállalni. Egy évig nem aludtak miattam :D

2018. okt. 24. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Én pont az ellenkezőjét hallom mindenkitől.
2018. okt. 24. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fordítva van. Az első hasfájós, nem alvó, sírós, folyton nyűgös, később hisztis volt, a második igazi eszik-alszik-mosolyog. Folyton jó kedvű, alig sír, nyugodt baba.
2018. okt. 24. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, hogy nem, mert nagylányunkkal szörnyű volt az első év. Reflux, hasfájás, lázgörcs, intenzív, majd újra és újra kórház, mellette mozgásfejlődés miatt rehab...
2018. okt. 24. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a kicsi volt sírósabb. De anyáméknál fordítva volt.
2018. okt. 24. 15:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Én pont ellenkezőre ismerek példát. Az elsőt egy percre nem lehetett letenni mert folyton sírt, még kézben is sokszor. Lábujjhegyen közlekedtek körülötte ha végre elaludt.

A második mindennek örül, mosolyog egyfolytában, magát szórakoztatja, ha sír az is halkan nyöszörgés inkább és hamar abba is hagyja ha megoldódik a probléma.

2018. okt. 24. 15:58
 7/9 anonim ***** válasza:
fárasztóbb volt, de nem a gyerek miatt. sokat sírt az első 6 hónapban épp úgy mint a nagy, onnantól meg hogy mászott, nyugis lett, és nagyon jól teltek a napjaink. Nem volt egyikkel sem nehezebb...a második gyermekem kicsit akaratosabb, de szerintem ez azzal jár, hogy neki harcolni kell a dolgokért, az elsőnek nem kellett...ebből eredően számíthatsz némi különbségre, de nem kell hogy feltétlen kiborulás legyen.
2018. okt. 24. 18:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a 2.nal mar pont h tapasztaltabb az ember es igy tudja jo iranyba befolyasolni a dolgokat.
2018. okt. 24. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi így jártunk sajnos.

A nagyobbik álomgyerek volt, semmi hasfájás, semmi nyűgösség, bárkivel jól elvolt, bátor, mosolygós baba és 5 hónapos korától átaludta az éjszakákat.

Most a 2. gyerekünk kész rémálom. Már a születése utáni napokban egész álló nap üvöltött, úgy kikészültem, hogy sírógörcsöt kapva összeestem a folyosón, úgy szedtek össze az ápolók, el is vitték tőlem a babát 1 éjszakára, ami nagyon jó volt.

Most fél éves, azóta nem aludtam ki magam, éjjelente 1-2 óránként kel, napközben nincs el egyedül, folyton nyíg, sír, ha nem foglalkozunk vele, rettentő nehéz vele.

Emiatt sajnos folyton kimerült, ideges vagyok, elhanyagolom a nagyobb testvérét is, a páromat is, teljesen ki vagyok merülve, úgy érzem csapdába estem.

2018. okt. 25. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!