Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek még egy babát vállalni,...

Félek még egy babát vállalni, eléggé nehéz szülésem volt (4020kg os baba természetes uton, sok varrat) és félek nagyon ujra belevágni (a szüléstöl félek) más is igy van (volt) evvel?

Figyelt kérdés
Tényleg jol megszenvedtem a szülést (persze megérte) és utánna is sokáig fájt a sebem,segitségem nem volt csak az elsö héten a férjem és utánna nagyon nehéz volt éjel soszor kelni nappal meg a gyereket ellátni(nem gondoltam hogy ilyen nehéz lessz).Félek a második gyerekkel még nehezebb lenne mert ugye ott lenne még a nagy is és nem tudom hogy lehet összeegyeztetni a kettöt?!Pedig a szülés elött 2 gyereket terveztünk de mostmár elbizonytalanodtam,néha ugy gondolom jo lenne még egy de néha meg azt érzem ezt még egyszer nem birom végigcsinálni.Más is érez ilyet,és végül lett(lessz) még egy baba?
2008. nov. 5. 10:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem a terhesség volt nehezebb másodszor,a nagyobbik 3 éves volt,dackorszak,miegymás.Türelmem meg semmi,d túléltük.A második szülés sokkal hamarabb lezajlott,pont fele anni idő volt,mint az első.Intenzívebb érzés volt,de sokkal kevesebb volt a szenvedős része,mert gyorsan kitágultam.Aztán az első két hónap volt rázósabb,de mára minden szuper(4 hónapos a pici).Gondold át,h milyen az első gyerkőc,szereti-e a pici babákat,akar-e tesót,ez megkönnyítheti a dolgod.A szülés miatt nem aggódnék,mert sokkal hamarabb regenerálódik az ember.A babagondozásnál meg százszor rutinosabb az ember és nem esel annyira kétségbe,ha sírás van.
2008. nov. 5. 10:47
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem a terhessegem nagyon nehez volt, aztan csaszarral kellett szulnom, ami utan meg mindig ugy erzem, hogy nem vagyok teljesen felepulve (plusz meg trombozist is kaptam). De nem is ezek miatt erzek hasonloan, hanem a baba ellatasa vesz ki belolem iszonyu sok energiat, pedig van segitsegem, es meg igy is. En azt mondtam a ferjemnek, hogy a 2. gyerek kerdesre terjunk vissza kb. 2 ev mulva. Jelenleg ugy erzem, hogy nem kell tobb gyerek.
2008. nov. 5. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!