Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell új ételt bevezetni?

Mikor kell új ételt bevezetni?

Figyelt kérdés
6 hónapos kisfiammal elkezdtük a hozzátáplálást. A gyümölcsöket már elfogadja, 3 napig a paradicsomos krumpli is ment, de tegnap, bár éhes volt, pár kanál után feladta. Kóstoltassak meg vele mást vagy folytassam egy hétig a paradicsomos krumplival? Minden nap csak ugyanazt egye egy hétig vagy napközben megkínálhatom egy új ízzel?
2008. nov. 5. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi is nemrég kezdtük a hozzátáplálást. Mi úgy csináljuk, hogy egy hétig u.azt kapja, ha észrevettem, hogy nem ízlik neki valamelyik zöldség akkor összekevertem kevés almával, mert azt szereti. Szerintem csinálhatsz te is ilyen kombinációt olyan gyümölccsel amit szeret, aztán mikor már több mindent eszik egyre kevesebb gyümölcsöt kavarsz bele, vagyis lassan kilopod a zöldség közül. Én ezt próbálom és eddig működött.

Jó próbálkozást és jó étvágyat nektek :-)

2008. nov. 5. 10:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Nállunk is az almás trükk jött be.Mostmár majdnem mindent megeszik alma nélkül is de sokáig mindenbe almát raktam
2008. nov. 5. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:
A lényeg a fokozatosság. Először csak 6-7 kiskanállal kell kínálni, és naponta emelni az adagot. Amikor már 50-100 grammot megeszik abból a fajtából, akkor lehet próbálkozni másféle étellel. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy esetleg pont a paradicsomos krumplit nem szereti és minden mást fog szeretni.:-)
2008. nov. 5. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!