Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5 hós babám egy percig...

3,5 hós babám egy percig sincs meg nélkülem. Csak az anya kell neki. Szerintetek mit tehetnék? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Persze jó, hogy így ragaszkodik, de nem enged el maga mellől. Kiabál, sikítozik, amint kikerülök a látóteréből, ha elhagyom a küszöböt stb. Rövid ideig nézi csak a forgót (1-2 menet), a játszószőnyeget is vettem, igazán még nem tud vele mit kezdeni. Keresi rövid időn belül velem a kontaktust. Rengeteget játszok vele,játékokkal, beszéd, éneklés,tánci.stb. Ilyenkor jókat nevet. Ha nem hozzá beszélek reklamál egyből. Ha kilépek a szobából egyszerre sikítozik.Az ajtót nézi, ahol kimentem, addig míg újra meg nem lát. Se főzés, se wc nyugodtan. Próbáltam várni, hogy ne egyből menjek oda hozzá, de sírás lesz mindig a vége, megszakad a szíve. És az enyém is, nem tudom elnézni. El fogja ezt hagyni, vagy csak rosszabb lesz? Én vagyok csak vele, az apa hétvégén van itthon a munkája miatt. Hasonló tapasztalatok? Ötletek?
2010. jún. 24. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Kitartás, lesz még ilyen. Kisfiam legalább 6 hónapos koráig ilyen volt. Én mindenhova vittem a hordozóba, konyhába, fürdőbe. Így csináltuk a dolgokat.
2010. jún. 24. 09:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Ebben a korban még nagyon igénylik a testközelséget, a legtöbb baba ilyen, amelyik érzi h foglalkoznak vele. hamarosan el lesz már egyedül is egy rövid ideig, persze ne órákra gondolj, de egy 10-15 percet már akár egyedül is majd elbeszélget.

Az én kislányom is ilyen volt, mi is vettünk neki játszószőnyeget, de azon olyan magasan voltak a játékok h nem érte el, amikor kaptunk egy olyan játékot ami hosszabb és fel tudtam rá kötni, onnantól kezdve nagyon el van a szőnyegen mert eléri. 5 hós baba anyukája

2010. jún. 24. 10:30
 3/4 anonim ***** válasza:
6 hónapos korig még nagyon önállótlanok, Te vagy a mindene. Vidd magaddal a hordozóban mindenhová. Ha főzöl adja kezébe fakanalat azzal eljátszik és téged is lát, hallja a hangod. Ha takarítasz tiszta portörlőt, énekelj közben hogy halljon és lásson. Amellett hogy veled van és nem sír még egy csomó mindennel meg is ismerkedik. Tudom néha nehéz, de hidd el megéri a fáradozásod, mert nyugodt , kiegyensúlyozott, nyitott és figyelmes babád lesz.
2010. jún. 24. 11:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a bíztató szavakat.:) Nem várom én se, hogy hosszú ideig ellegyen egyedül, a hordozósdit már az elejétől teszem. Pár perc elteltével onnan is kiabál, sírni kezd, hiába lát, hogy a közelében tevékenykedek. Így persze egyből odaugrok, a szemébe nézve beszélek hozzá, és olyan jó, hogy megnyugszik,mosolyog. Aztán kezdődik előlről.:(

Én is azt gondolom, ha már ügyesebben fog, jobban lekötik majd a tárgyak is, mit a kezébe adok. Estére merülök ki, mikor eljön a fürdés ideje. Kész cirkusz, míg behordom kisvödörben a vizet (kiskádban a szobában fürdetem, mert kabinunk van, kicsi a fürdő). Végigsírja az előkészületeket. A fürdés szuper nyugodt, élvezi. Aztán az öltözés már szintén sírással zajlik, pedig mindent megteszek, hogy szórakoztassam. A szopizáshoz érve nyugszik meg. De jókat eszik, alszik éjjel(1x kel fel). Így maximálisan elégedett lehetek vele. Csak mindezt egyedül nap,mint nap nehéz. Hétvége az ok, mikor apa segít. Szóval próbálok nem keseregni, hiszen tüdérbaba, kárpótol egyből, ha ránézek.:)

2010. jún. 24. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!