Van olyan, aki megbánta, hogy azt a nevet választotta a gyerekének, amit?
Figyelt kérdés
Mi a név, és miért bántad meg? Miért tűnt jónak a születése előtt?2018. okt. 3. 22:38
1/11 Duenna válasza:
Nem. A baba nevét már jó előre kitalálja a szülő, hónapokig ízlelgeti (a becenevét is), így, amikor megszületik, már nem is olyan fura a név. Egyébként sok szülő nem is nevezi sokáig a választott nevén a gyereket, hanem mindenféle, bohókás becenevet mond neki: cica, babóca, sünimalac, töpörtyű, tücsök, stb. Majd később áll rá a szülő az igazi nevére. Tehát aki előre jól választ nevet, az nem bánja meg. Ilyenkor még a névnaptár is előkerül, és minden nevet átmorzsolgatnak, ízlelgetnek, hogy melyik tetszik. Ha nem tudnak megegyezni, akkor akár két utónevet is választanak, és rábízzák a gyerekre, melyiket akarja használni.
2/11 anonim válasza:
Nem bántam meg, de hiába tudtuk már jóval a fogantatás előtt, hogy ha egyszer fiunk lesz hogy fogjuk hívni, hónapokig nem állt rá a nyelvem, hogy a nevén szólítsam. Azóta már egy éves, huncut rosszcsont, akinek napjában 1000x is elhangzik a neve, kb 999x tök feleslegesen.
3/11 anonim válasza:
Olyan esetről tudok, amikor a szülő vicces vagy szokatlan nevet ad, és mikor csúfolják az oviban, akkor jön rá, hogy nem volt jó ötlet. Ilyenekre is gondolok, mint a Major Anna, Zöld Alma és társai.
4/11 anonim válasza:
Csakis amiatt, mert ugyanúgy hívják mint az egyik magyar celebet.
Természetesen amikor megszületett még nem volt híres, pár évvel idősebb az én fiamnál.
Emiatt sokat bántották őt az iskolába.
5/11 anonim válasza:
Igen ismerek, különleges nevet akartak adni az ikreiknek így lettek Benett és Zara. Most két évesek az ikrek és Benettből még kettő, Zarából még egy van a csoportban, a játszón meg nem is tudom hirtelen mennyi. Ott anyukának elég komoly gondot okoz ez.
6/11 anonim válasza:
Duenna, ilyen hosszan kifejteni a butaságot...
Nekünk úgy tűnt megtaláltuk a tökéletes nevet, majd az utolsó héten meggondoltuk magunkat. Jól döntöttünk, mert nagyon illik rá. És első pillanattól kezdve a nevén szólítjuk, ritkán becézzük. Tüntyipüntyizni sem szoktuk.
7/11 anonim válasza:
Mi nem, de ismerek ilyet én is.
Amúgy most nálunk egy éves, és csoda, hogy hallgat a nevére, olyan keveset hallja.
8/11 anonim válasza:
Nem bantam meg mert nagyon szep es illik hozza. Csak kicsit faj a szivem mert meg volt 2 nev ami nagyon nagyon tetszik gyerekkorom ota. Es mivel nem tervezek tobb gyereket ezert ugye nem lesz kinek adni..
9/11 anonim válasza:
Én igen megbántam, az exem erőltette ezt a nevet, három éves a fiam még soha nem szólítottam a nevén, teljesen depressziós vagyok miatta.
10/11 anonim válasza:
Mi örökbefogadtuk, másfél éves volt, olyan nevet találtunk, ami teljesen rímel a nevére, szerencsénkre van barátunk, akit így hívnak, és hogy is mondjam, eléggé szeretjük. Egyébként nem nagy név. Ahogy az enyém se és anyáé se. Nagyon mi se szeretjük a nevünket, persze gondot nem okoz. Ezt az alapállást valószínűleg nagyon jól tovább tudjuk örökíteni, a neve is teljesen ezt a mintát követi. Alakulnak súlyos fedőnevei is, de persze így, inkább hónapokban mért korban még nem nagyon áll be semmi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!