Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lelki ismeret furdalás a...

Lelki ismeret furdalás a meghalt babám miatt? Normális?

Figyelt kérdés
2011 februárban meghalt a hasamba a 8 hónapos babám. Nagyon de nagyon rosszul viseltem. Császár után másnap haza mentem mert nem bírtam hallani a babák sírását. Majd 2012 decemberében megszületett a kislányom aki egészséges minden rendben volt.. Sokat gondoltam akkor is a babára jártam a temetőbe.. Viszont most egyre erősebb a lelki ismeret furdalásom mert babát várok. Egyre inkább azt érzem hogy rossz anya vagyok hogy nem gondolok többször a meghalt babámra.. A tesóm azt mondja hogy ezt az idő teszi de a szívemben mindig lesz helye. Próbáljak meg a meglévő és a pocakomban lévő babára koncentrlálni.. De persze ez a tesóm véleménye hisz nyugtatni akar. Nektek mi a véleményetek? Valaki aki volt ilyen helyzetben?
2018. szept. 14. 08:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amikor meghalt a nagymamam es depresszioba estem, azt mondtak, hogy ha tul sokat sirok, akkor osszeragadnak az angyalszarnyai es nem fog tudni repulni. Es ezt felnottkent mondak nekem, nem kisgyerekkent. Szerintem ebben benne van a lenyeg az elengedés fontossagarol. A halottaink nem problemat akarnak okozni nekunk eloknek, meg lelkiismeret furdalast. Ha tudnanak uzenni azt akarnank h boldogak legyunk.
2018. szept. 14. 15:50
 12/19 anonim ***** válasza:

Igen biztos a hormonok ratesznek meg!

❤️❤️❤️❤️❤️ minden jot! Es sok boldogsagot oromet kivanok neked!!

2018. szept. 14. 16:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!
2018. szept. 14. 17:20
 14/19 anonim ***** válasza:

Én nem tudom ugyanúgy átérezni ugyanazt, amit te érzel, Kérdező, de gondolj arra, hogy azért mert a korábban a hasadban elment a kislányod/kisfiad(?) arról nem te tehetsz, és nem is az a magzat, akit a szíved alatt hordasz épp. Nem büntetheted magadat, és őt se önváddal, mert azzal csak ártanál mindkettőtöknek! Természetes a gyász és a poszttrauma a téma kapcsán, a mi családunkban anyunak lett volna egy nővére, de ő mindössze 2 napot élt. Őnekik úgy lett megtanítva, hogy az a kicsi lett a család őrangyala, mindenkire ő vigyáz a családból, ezért időnként beszélgettek hozzá lefekvés előtt, vagy néha nehéz pillanataikban. Lehet, hogy neked is ezt kellene tenned, hogy beszélni hozzá, beszélgetni néha vele, elmondani minden gondod-bajod neki, akár egy csillagos ég alatt, és a legszebben fénylő csillag formájában úgyis megjelenik neked ő előtted!

Próbáld meg egy ilyen meghitt pillanatban kiönteni neki a szívedet, elmondani, hogy érzed magad, hogy érezted magad akkor, beszélj az érzéseidről neki, és kérj bocsánatot tőle! És bocsáss meg magadnak is, mert te mindent megtettél, ami tőled tellett, így nem sikerült őt megmenteni, ezért, ha már így alakult, kérd meg az elhunyt babádat, legyen ő a család védőszentje, vigyázzon a testvérkéire, és rád is, járjon közbe odafenn a Jóistennél az érdekedben, segítsen, hogy jó anyja lehess a kistestvéreinek, és biztosítsd arról, hogy soha nem fogod elfelejteni őt! Karácsonykor mindig emlékezzetek meg együtt róla, hisz ő is a családhoz tartozott (tartozik), ő lesz az a kisangyal, akire az egész család számíthat. Hidd el, meg fog bocsájtani, mert a lelke mélyén ő is érzi mindazt a szeretetet, amit kifejtesz irányába, és értékeli mindezt, és a Jóisten is! :)

2018. szept. 21. 04:04
 15/19 anonim válasza:
Nem vagy rossz anya. Természetes, hogy idővel enyhül a gyászod, és kevesebbet gondolsz az elvesztett babádra. (elfelejteni nem fogod sohasem, attól nem kell tartanod) Ne keserítsd meg a napjaid azzal, hogy arra koncentrálsz, amin nem tudsz változtatni! Várd örömmel a születendő babát!
2018. okt. 12. 10:01
 16/19 anonim válasza:
Még annyit, hogy teljesen normális dolog. Sokan éreznek lelkiismeret furdalást a gyász alatt. És személyenként más, hogy hogyan és mennyi ideig gyászolunk. De nincs okod rá, hogy ennyi év után szemrehányást tegyél magadnak, és rossz anyának érezd magad, csak azért, mert nem kínzod magad minden nap az elvesztett babád miatt.
2018. okt. 12. 10:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Hogy tudtatok még egy terhességbe belevágni? 2 éve haltak meg a fiaim császár után 4 napot éltek... Én is majdnem meghaltam és bármennyire is szeretnénk soha többet nem tudnék terhes lenni... Nem bírnám idegileg :(.... (majdnem egy hónapig benne voltunk egy fertőzésbe amit tuti a kórházba kaptam el mert nem fürödtem kádba nem szexeltünk nem voltam idegen wc be nagyon odafigyeltem a higéniára... Hiába mondtam 3 orvosnak is maszek dokinak is hogy szarul vagyok folyok nem csináltak semmit csak közölték hogy túlreagálom) ezek után egy orvosnak se tudnék hinni :(... Kedves kérdező hogy vagytok?
2019. ápr. 20. 06:56
 18/19 anonim ***** válasza:
En csak azt szeretném mondani neked, hogy a minden jót kívánok, és kitartást! Könnyű, problémamentes terhesseget, mert megerdemled.
2019. ápr. 20. 07:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Kérdező! Szeretlek! Tudom, nem vagy már fent!
2023. jún. 15. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!