Tegnap olvastam, ketten is írták, hogy este a tápszerbe raknak tejpépet. Szeretném megkérni, hogy írjátok le nekem, hátha mi is tudnánk aludni.
A kisfiam már 10 hónapos, és éjjel egyszer még felébred enni(éjfél-1 óra körül). Próbáltam már mindenféle Jó éjszakát, és Szép álmokat tápszereket, és este 6-fél 7 körül adok neki tejpépet, de így is felébred(egyébként 8 körül már alszik).
Szeretném kipróbálni, hátha ez jó lenne.
Előre is köszönöm.
2008. nov. 3. 19:22
1/6 anonim válasza:
Én 4 evőkanál vaniliáshoz rakok 5 kanál tápszert(a mérőkanalával)és ahhoz teszek 120 ml vizet kb.Amíg tejbegrízes nem lesz.
2008. nov. 3. 19:59
2/6 A kérdező kommentje:
És ezt cumisüvegből tudom adni, nem túl sűrű?
Mert úgy alszik el, hogy üvegből eszik.
2008. nov. 3. 20:33
3/6 anonim válasza:
Úgy tudom a bolti tejpéphez csak vizet kell önteni, nem? Abban már benne van tápszer meg gyümölcs is. Ha nem akarsz tejpépet venni, akkor csinálhatsz neki rizslisztből vagy zabpehelyből (a Rossmannban vettem kifejezetten babáknak valót) is tejpépet. Ha sok tápszert öntesz hozzá, akkor elég híg lesz.
Az enyém is felkelt reggel 5-kor, és nem akart visszaaludni. Adok neki este tejberizst, és alszik vele reggelig. Egy kis almát szoktam még bele reszelni, úgy finomabb. Ha ez sem oldja meg, akkor lehet, hogy napközben nem eszik eleget?
2008. nov. 3. 20:52
4/6 anonim válasza:
Szia,én voltam az egyik válaszoló.A kisfiam-5 hós-este 200-220 ml-t eszik,és ő nem kel fel éjszaka egyszer sem.Én előbb megcsinálom a tápszert-Milupa Milumil 1-est eszik,az adagolás 90ml vízhez 3 adagolókanál tápszer-ebből lesz kb.100 ml kész tápszer,és ehhez adok egy adagnyi-én Milupa tejpépeket használok,általában 135 ml-hez 7 evőkanál tejpép-tejpépet.Mivel külön készítem így addig kevergetem ,amíg csomómentes nem lesz.Kis fém szűrőn szoktam kanállal átpaszírozni,mert az én babám is üvegből eszi.Ha kész összeöntöm a kettőt,megkeverem és annyi.Mivel az arányokat tudod,könnyű változtatni rajta.Van amikor kicsit több tápszert adok hozzá és kevesebb tejpépet.Mi Avent üveget használunk,és ezt az egyveleget 4 lyukú cumival szokta enni.Az csomagoláson 6+ szerepel.Volt már olyan,h a variábilis cumival ette(azon egy kis "vágás" van,és 3 jelölés,attól függően gyors vagy lassú folyású,h melyik jelölés van az orránál)mert nem tudtam teljesen csomómentesre keverni.Ha egy tanácsot elfogadsz,a Hipp gyümis pépjei számomra kikeverhetetlenek voltak,teljesen mindegy,h forró,meleg vagy langyos vízben próbáltam keverni.A Humana is jónak tűnik,de a legjobb a Milupa.Sok sikert,és átaludt éjszakákat kívánok!
2008. nov. 3. 23:38
5/6 anonim válasza:
Én 150 ml vízhez adok 2 kanál tápszert Humana HA1 és ugyan azzal a mérőkanállal 5-6 kanál rizspépet ebből is a hypoallergént vettük. Bele a cumis üvegbe, ha túl sűsűnek tűnik akkor még egy kis vizet adok hozzá és így kb 180 ml lesz belőle ezt délben és este adom neki 19 hetes lesz holnap és így már 1 hete éjjel nem ébred fel csak 1x . Így tovább bírja , mint csak a tápszerrel, mert akkor 2 óránként evett, így 3-4 órát kibír és éjjel is jobban alszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!