Hogy kell csinálni felvesz-letesz altatást?
A Suttogóban olvastam, meg itt a fórumon is többen írták, hogy úgy altatják a gyereket. A kislányom csak cicin hajlandó aludni. Néha nekidurálom magam, hogy akkor most aztán tényleg nem engedek. Most meg már tényleg muszáj, mert nem hagyhatom, hogy az én ágyamban aludjon el, mert már forog, és félek, ha otthagyom, leesik.
Szóval evés után kb. másfél órával látom, hogy álmos.
Leteszem a kiságyba. Kb fél órát csendben eljátszik, nem sír, nem alszik. Ott vagyok mellette (különben sír). Aztán elunja magát, azt akarja, hogy vegyem ki. Elkezd sírni. Kiveszem, megnyugtatom. Leteszem. Újra sír, felveszem megint. Ahogy a Suttogó leírta. Nem dajkálom sokat, ha abbahagyja visszateszem. Ennek ellenére ahelyett, hogy megnyugodna egyre elkeseredettebben sír. Ez így megy kb másfél óráig, aztán megint itt az evésidő, és kénytelen vagyok cicire tenni. Ahol persze rögtön elalszik. Cumi nem kell neki, már próbáltam többfélét is.
Akkor most mi legyen? Ne etessem meg? Teljesen tanácstalan vagyok. Mások ezt hogy csinálják? Most 6 hónapos.
nincs műsor közönség nélkül
Én egyszerűen letettem, mikor alvás idő volt, és álomba sírta magát, és ezt így minden alkalommal, a szobában kell hagyni, max kintről kukucsolni, nehogy elbóklásszon a kiságyban. A harmadik nap letettem, és ahogy a nagykönyvben meg van írva, befordult és alukált szépen. Az első 2 nap pokoli volt hallgatni a sírást, de megérte, és igaz még ő nem tudja, de neki is így jobb lesz
Hát igen, a férjem is ezt mondja. De az összes szakirodalom mereven ellenzi, merthogy állítólag elveszti a bizalmat a szüleiben. Egyébként néha én is hagytam sírni, de max. 10 percig, mert egyre jobban nekidurálta magát ahelyett, hogy abbahagyta volna.
Szóval szerintetek ez a bizalomvesztés hülyeség? Azt mondta a védőnőm, hogy ha ez megtörténik, utána még nehezebb dolgom lesz vele.
Én nem értek egyet az előttem szólókkal.
Én kb 3 hónapos korában kezdtem a lányom a kiságyban alvásra szoktatni. Ő is csak cicin aludt el, erről akartam leszoktatni.
Én is azt alkalmaztam, hogy ha sírt, felvettem, megvígasztaltam, visszatettem, és addig csináltam amíg el nem aludt. Most larakom és alszik szépen.
Az első problémát te magad fogalmaztad meg, hogy próbálgatod. Ne próbálgasd, légy tudatos!Ha nem mindig ugyanúgy csinálod, akkor nem fogja tudni a baba, hogy mit akarsz tőle. Határozd el, hogy most átszoktatod, és szoktasd át, és ne hagyd magad. Az első napok nehezek lesznek, igen, fog sírni, de én vallom, hogy nem kell sírni hagyni. Én is ha hagynám lányom sírni, lázba sírná magát, mert csak hergelődik, és nem nyugszik meg. Ilyenkor fel kell venni, és meg kell nyugtatni. A baba ilyenkor tanulja meg, hogy van kire számítson!Végső esetben kell cicit is adni neki, de nem mindig, csak ha tényleg nem nyugszik meg. Lesz ilyen is, de egyre kevesebbszer. Sokáig fog tartani, én is úgy kezdtem, hogy másfél órákat altattam, de csökken az idő, és a baba megtanulja, hogy mikor van alvás.
A másik hogy akkor tedd le, ha már tényleg nagyon álmos, nem akkor ha csak kicsit.
A következő, hogy a kiságyban ne játszon. A kiságy az alvás helye. Ne legyenek ott játékok. Ha letszed oda, tudja, hogy ott aludni kell, nem játszani.
Még egy jó tanács, hogy legyen rituálé. Mindig énekeld ugyanazt a dalt, meséld ugyanazt a mondókát, tedd fel ugyanazt a zenét, babazenét, és ez is hozzá fogja segíteni, hogy elaludjon.
A cumit lányom sem fogadja el, ez nem baj:-)
Légy tudatos és kitartó, 2 hét mulva aludni fog kicsid az ágyban, ha figyelsz ezekre:-)
Szia! Nagyjából ugyanúgy csináltam, mint az előttem válaszoló. Azzal kiegészíteném/módosítanám, hogy a mi esetünkben van 1 plüss játék, amivel 1-2 éjjel én aludtam, így jó anya-szaga lett, és ezt szereti ölelgetni. És én sem hagytam soha, hogy álomba sírja magát, mert szerintem az nem jó, hogy fáradtan és csalódottan alszik.
Üdv.
Szia! Erre: "meg a sírástól valószínűleg szomjas is" nem próbáltad, hogy kb. félidőben megitatod?
Üdv.
Nem iszik semmit, csak tejet. A cumisüveg nem érdekli egyáltalán. Hát akkor úgy néz ki ez a Suttogó féle módszer nekünk nem jött be. Majd próbálkozom vele egy kicsit később. A védőnőnk is azt mondta, hogy előbb-utóbb magától is leszokik róla. Csak kérdés, hogy mikor. Azért 18 éves koráig nem szeretnék várni...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!