Haragudni magamra mert az orvosok nem szóltak hogy baj van?
Legbelül így érzem. Magándokim volt, szülésznőm, más orvos is látott. És nem szólt senki hogy a kisbabám úgy születik hogy Down szindrómás. :(
Már most másfél hónapos, de azóta se dolgoztam ezt fel.
"És nem szólt senki hogy a kisbabám úgy születik hogy Down szindrómás. :("
Azért nem szóltak, mert ők sem tudták. Nyilvánvalóan nem úgy történt a dolog, hogy az orvos nézi az UH képet, amin egyértelműen Down-ra utaló jeleket lát, és nem szól semmit az anyának.
Sajnos a Down-kórnem szűrhető ki minden esetben. Van, amikor nem látják UH-val, és ha nincs genetikai vizsgálat, nem derül ki.
Részvétem egyébként, de erről senki sem tehet.
Én gyógypedagógusként azt tudom neked mondani, hogy teljesen normális amit érzel. Tényleg.
Ha nem olyan gyermeked születik, mint ahogy vártad, az egy veszteség, olyan, mint egy szeretett elvesztése. Ezt gyásszal dolgozzuk fel, ami mindenkinél máshogy zajlik, időben is eltér. A harag ennek teljesen normális része. Szülőcsoportok nagyon sokat tudnak segíteni. Tényleg.
A második kommentedből azt látom, hogy gyanú van még, csak nem diagnózis. Akkor viszont még sok minden változhat, a Down külső jegyeivel sok baba születik, pl én is, meg a nővérem is :) Mindkettőnk születésénél a frászt hozták anyánkra, akkor még nem voltak genetikai vizsgálatok.
Kitartást!
Tudom mit érzel!!! Az én fiam is betegen született. Kominált teszt,amniocentézis,mind negatív. Aztàn a hidegzuhany a 33.héten: Anyuka mégis baj van 😡😡😦😦. Nagyon sajnáljuk. Hát kösz,sokra megyek a sajnálattal. 1 éves a fiam. Sokszor még mindig magamat okolom,aztán a dokikat majd az egész világot. Ez egy gyászfolyamat.
De a külső jelekre ne adja. A külső alapjàn meg az amorf jelek szereint az első 3 hónapban a fiamat is Downra szürték,most már mondhatom bárcsak ennyi bajunk lenne 😢. Amig nincs a kezedben a genetika vagy nincs annyira durva elváltozás ami 100%ra mutatja hogy beteg addig ne is gondolj erre. Higyj benne hogy minden rendben lesz.
8as válaszadó. Nálatok mi a betegség?
Persze reménykedek hogy nem downos. De már látta doki aki sok ilyen babával találkozik és ő azt mondta vannak jelek. Decsak a genetika után lehet mondani ha az.
Kisfejűség,agyvelőhiány .
Nálunk genetikailag teljesen rendben van. 46xy. Valószínűleg fertőzéstől lettek a problémák 😢. 8as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!