Lányom 9 hónapos. Főzeléket, gyümölcsöt sosem eszi meg a "kellő" mennyiségben. Bővebben lent. Hogy csináljam, hogy több főzelék és gyümölcs legyen és kevesebb tápi?
Kb. 50-60 grammokat eszik egyszerre maximum. Ha utána adok még neki tápit, abból megeszik még kb. 150 ml-t, ebből is látszik, hogy még éhes volt.
Most általában így eszünk:
07:00 reggeli: eb kb. 180 ml vízből tápi
10:00 tízórai: gyümölcs magában vagy gyümi + babakeksz vagy keksz nélkül rizzsel
14:00 körül + - pár óra ebéd: az alvásától függ
(ma pl. délre tevődött át a tízórai, 16:30-ra pedig az ebéd): főzelék hússal vagy anélkül + tápi
16:00 + - pár óra uzsonna: gyümölcs + ha kevés akkor tápi
20:00 vacsi : tejpép (kb. 70 gr) vagy tápi (ha csak tejpép, akkor éjfél körül még van egy tápizás)
Ugyanennyi idős az én lányom is, úgyhogy van viszonyítási alapom, ez valóban kevésnek tűnik. De arról nem írsz, hogy miért nem eszik többet, hogyan reagál a kajára, stb. Ízlik neki? Elfogadja az új ízeket?
Evés közben próbáltad már, hogy adsz neki inni? Lehet, hogy pár kanál után eltelítődik a szilárdabb kajával, aztán már szó szerint nem csúszik neki.
Vagy esetleg a kanalazást unja? Ha a lányom nagyon nyűgös, vagy fogzás miatt nincs kedve enni, akkor pl. a gyümölcspürét egy pici vízzel felhigítom, cumisüvegbe töltöm, és így simán megissza.
Evés közben szoktam kínálni innivalóval, iszik pár kortyot, aztán folytatjuk a kajálást.
Az új ízeket elfogadja.
Amiket nem szeret, abból max. három kanállal eszik, azt nem is erőltetem.
Szerintem az lehet a probléma, hogy kvázi megunja az evést, mert bizony így eltelik fél óra is mire úgy ahogy jól lakik, a tápival meg csak kb. négy-öt percet kell dolgozzon és már teli is a pocó.
Az lenne szerintem a jó megoldás, ha megkínálom gyümölccsel, főzelékkel és eszik amennyit eszik, nem adok utána tápit. Egy idő után csak rájön, hogy érdemesebb a kanalasból jóllakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!