Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos kislányom még nem...

15 hónapos kislányom még nem jár egyedül csak a bútorokba kapaszkodva, nincs lemaradva?

Figyelt kérdés
2010. jún. 21. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Fiam 16 hónaposan indult el önállóan, ahogy jött a jóidő, téli göncökben nem ment neki. Kint a kertben a ház körüli járdán indult el körbe-körbe a házon:) elvileg 18 hónap az a határ, mikor már a doki is nézegeti, van e fizikai oka annak, hogy nem megy. A te babád is később csinálta a mozgásokat? A fiam 10 hósan állt fel és akkortól mászott, 7 hótól kúszott és hathósan kezdett forogni. Ezért sejtettem, hogy járni is kicsit később fog, nem aggódtam. Ettől függetlenül elviheted szakemberhez, hogy nézze meg, van e szükség néhány rendszeres gyakorlatra a járás érdekében.
2010. jún. 21. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:
nem biztos, hogy le van maradva, de szerintem is látnia kéne egy szakembernek.
2010. jún. 21. 14:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom jártok tanácsadásra,csak észre vették volna ha gond van.Nézesd meg a gyerek orvosotokkal ha aggódsz.De egyébként nem egyformák a gyerekek,az én egyik babám is 16 hósan indult el,semmi baja nem volt.A másik 13 hósan a harmadik 10 hót sem töltötte be.Mehet még eleget ne aggódj.
2010. jún. 21. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez a lemaraddás nézőpont kérdése. Kislányom 8 hónapos koráig csak feküdt a hátán, hason ugyan emelte magát derékig, de az istenért sem akart átfordulni. Már mindenki ijesztgetett. Aztán egy hét alatt ment az átfordulás oda-vissza, mindkét irányban és egyedül fel is ült. Egy hét alatt "behozta", amit négy hónappal előbb kellett volna a könyvek szerint. Szóval semmi para!
2010. jún. 21. 14:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Viszem tanácsadásra és persze ott is azt mondták, hogy semmi gond a kislányommal, mivel nagyon sokáig kúszott, most meg még mindig mászik. Ha fogom a kezét nagyon hosszú távokat teszünk meg, néha elengedi a kezemet és álldogál egy kicsit , aztán megint keresi az ujjamat és így haladunk tovább.Mikor elfárad leül :).
2010. jún. 28. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!