Mit tudnék tenni? 3,5 hónapos kislányomnak kötött csípője miatt terpeszbetétes pelust kell hordania.
Nem tartozik szorosan a kérdésedhez, ezért elnézést kérek, de jó tanács: vidd el a kicsit ortopédiai ultrahangos magánrendelésre, nézesd meg, mert lehet, hogy tök feleslegesen hordtátok eddig is.
A császáros babák papírjára pl mindenkinek ráírják, hogy kötött a csípője, ha igaz, ha nem. Nekem a babám koraszülött császáros volt, a házi gyermekorvos szerint mégsem volt kötött a csípője, a koraszülött szakrendelésen meg minden hónapban ezzel riogatott az orvos. Négy hónapot végigidegeskedtünk emiatt, majd magánrendelésre vittem, ahol az ortopéd orvos UH-n megnézte, közölte, hogy kutya baja, és mért nem vittem három HETESEN, mert ő már akkor megmondta volna.... Az ultrahang sokkal megbízhatóbb, mint a kórházi röntgen ( nem beszélve annak a káros hatásairól ) és már igen korán megbízhatóan kimutatja, ha tényleg van valami gond.
Szia!
Nekem a 1 hónapos UH-n mondták, hogy baj van nem tudtam csak 3 hónaposan elvinni őt ortopédiára mert addigra kaptunk időpontot, kapott terpesz pelust 56 kicsi 62 nagy ráadtam inkább a nagyobbat, 2 hét alatt javulást eredményezett!!! Majd 4 hónaposan röntgen, javulás, de biztonság kedvéért még 2 hónap a terpeszpelussal! Most már csak 1 hónapunk van hátra, és már nagyon szépen fordul hasról hátra, pedig rajta van. Anyósom azzal ríogatott, hogy lefog maradni a mozgás fejlődése emiatt csomószor nem adta rá, megfenyegettem, hogy akkor én meg többet nem viszem át és nem szeretném, ha elkezd járni féloldalas legyen a gyermekem!
Tedd fel nyugodtan a nagyobbat és hidd el szépen helyre fog jönni a csípője, nem szép látvány de hasznos és jobb mint a kengyelszíj!!!
Én ruhán kívül teszem mert így nem bántja a bőrét a combján.
Boldog babázást kíván 5 hónapos anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!