Donatella vagy Donaletta a szebb név?
Donatelláról Kiszel Tünci lánya ugrik be,így a hideg futkos miatta a hátamon.
Donaletta pedig olyan mint egy gyógyszer név. Fogamzásgátló, vagy valami hasfogó.
A Donalgin nevű gyógyszer miatt érezzük gyógyszeres hangzásúnak :)
Amúgy túl nyakatekert a Donaletta, senki nem tudná megjegyezni és lenne Donatella, Dolanetta, Donadella, minden....
A Donatella nekem túl nyakatekert meg egyébként sem szeretem az egyértelműen, ráadásul kicsinyítőképzős férfinév-párokat (mint. pl. Daniella, Gabriella... és még van jópár), talán túl feminista vagyok :)) Szerintem legyen inkább csak Donáta, az még ritkább is, vagy hasonlóan királylányosan "ellás", de nem annyira "férfihiányos" az Annabella, Izabella, Fiorella, Stella. Ettől függetlenül, ha találkoznék egy Donatellával, nem ítélném meg a neve alapján, és elfogadom, hogy mindenkinek más tetszik.
A Donaletta meg szerintem is elírás, itt nem szerepel az anyakövezhető nevek listájában:
De lehet, hogy sikerrel kérvényezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!