Nem tudom, hogy probléma -e? A kislányom 5hónapos elmúlt. Forog nagyon szépen hasról a hátára, illetve vissza fele is, a hátáról a pocakjára. Viszont mindig csak a bal oldalon. Sosem szokott jobbra fordulni.
A fiam is az egyik oldalát preferálta az elején. Alvásnál is és forgásnál is.
Aztán ahogy erősödött, minden irányba pörgött :)
Az én fiam is pont ezt csinálta. Csak az egyik oldalra fordult.
Aztán egyszer kétszer ha muszály volt, akkor fordult a másik oldalra is. Szóval megnyugodtam hogy nem azért nem fordul ellenkező irányba mert nem tud, hanem szimplán nem szeret. Most 8 hós minden irányba forog, mászik felül..
Nálunk is ez volt a helyzet,el is vittem korai mozgásfejlesztésre,ahol nem láttak nagy gondot és otthoni gyakorlást javasoltak. Lepedő négy sarkát fogtuk ketten,abban görgettük az oldalára,hogy onnan maga forduljon át,begyakorolva a mozdulatot. De nem tudtuk sokat gyakorolni,mert hamar rájött és elkezdett jobbra is fordulni.
Úgy is gyakoroltuk,hogy csak a térdét fordítottuk át,de akkor a kezét a szájába vette és kitekeredett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!